από τον σεφ Χρήστο Γανίτη, “Φύλλο – φύλλο”

Ο γνωστός χαλβάς με νισεστέ που οι Κοζανίτες περίμεναν να γευτούν στο πανηγύρι του Νιάημερου

Υλικά

1 φλιτζάνι του τσαγιου καλαμποκέλαιο

2 φλιτζάνια του τσαγιού νισεστέ

3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό

Εκτέλεση

Από τα 3 φ.τ. ζάχαρη παίρνουμε το ένα και το βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να γίνει καραμέλα και να πάει σκούρο χρώμα. Ανακατεύουμε το νισεστέ με το άλλο ένα φλιτζάνι ζάχαρη και το διαλύουμε στο νερό. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο τηγάνι με την καραμέλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Για να γίνει καλύτερη η κρούστα αναποδογυρίζουμε τον χαλβά σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με το άλλο 1 φ.τ. ζάχαρη και το βάζουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά.

 

(φωτο: αρχειο)