Δύσκολες ώρες περνάει το Μαμάτσειο  με τους ασθενείς εδώ και μέρες να διακομίζονται σε άλλες μονάδες υγείας. Το Νοσοκομείο της Κοζάνης δεν μπορεί να περιθάλψει άλλους  , γεγονός που οφείλει να προβληματίσει όλους μας . Νοσηλεύονται 65 ασθενείς με COVID-19 και άλλα 25 διάφορα καθαρά περιστατικά. Δεν είναι τυχαίο που η μαιευτική -γυναικολογική γέμισε σε δυο μόλις μέρες και η κατάσταση οδηγείται τάχιστα στο plan C που θέλει και την ψυχιατρική κλινική να μετατρέπεται αποκλειστικά σε COVID-19.

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων συνολικά στη Βόρειο Ελλάδα τα Νοσοκομεία της Καστοριάς, της Φλώρινας , των Γρεβενών και της Πτολεμαΐδας  δέχονται πολύ δύσκολα περιστατικά της Κοζάνης , ενώ η πίεση αυξάνεται και σε αυτά της Βέροιας και της Έδεσσας. Εκατόν είκοσι περιστατικά (120) έχουν διακομιστεί σε άλλα νοσοκομεία με τα ΤΕΠ να βρίσκονται στο κόκκινο τις τελευταίες μέρες.

Μόνο μέσα στο σαββατοκύριακο 20 περιστατικά μεταφέρθηκαν σε άλλες μονάδες υγείας με το Μαμάτσειο να έχει μετατραπεί σε διαμετακομιστικό  κέντρο και  τους διοικητικούς να διακπεραιώνουν   έγγραφα μετακίνησης ασθενών. Για να αντέξει το σύστημα αφενός πρέπει να μειωθούν τα κρούσματα, αφετέρου να ενισχυθεί ;άμεσα από ιατρικό προσωπικό, όταν ήδη στο Μαμάτσειο ο φόρτος εργασίας οδηγεί σε παραιτήσεις  νοσοκομειακούς γιατρούς της πρώτης γραμμής.

Ιωάννα Παπαδημητρίου