Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΠΑΠΤΣΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ως μια πρωτόγνωρη αλλά ιδιαιτέρα ενθαρρυντική κίνηση που ενισχύει την αποκέντρωση, βλέπει ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού την απόφαση του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας να συνεδριάσει στο δήμο του την Τετάρτη, ο δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, μιλώντας για μια διαδικασία που προάγει την αποκέντρωση.

Χαρακτηριστικά, κληθείς από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει την πρώτη αυτή συνεδρίαση του Περιφερειακού στο Άργος Ορεστικό, ο κ. Κεπαπτσόγλου απάντησε πως πρόκειται για μια διαδικασία που προβλέπεται από τον Καλλικράτη  και αφορά τις συνεδριάσεις τόσο στον πρώτο , όσο και στην δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης .

Στο πλαίσιο αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Άργους Ορεστικού και όπως είπε ο δήμαρχος “πρόκειται για μια συμβολική κίνηση από την πλευρά του προεδρείου , αφού θεωρούμε ότι σε δύσκολες ημέρες η ουσιαστική αποκέντρωση είναι μονόδρομος. Εμείς δεν αποτελούμε ένα ξεχωριστό κομμάτι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά αποτελούμε ένα τμήμα του συνολικού παζλ της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Όλοι μαζί με κοινούς στόχους και όραμα, μπορούμε να πάμε την Περιφέρεια, μπροστά”, κατέληξε ο κ. Κεπαπτσόγλου.

Β.Σ.