Άρχισε σιγά σιγά να μπαίνει ο χειμώνας και τι καλύτερο απο μία ζεστή και θρεπτική χορτόσουπα γεμάτη βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, και πολυ νοστιμιά… Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση που είναι πολύ εύκολη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΑ
1 Κρεμμύδι ξερό
2 Καρότα
2-3 μανιτάρια
1 Πιπεριά Φλωρίνης
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κλωνάρι σέλερυ ή σέλινο
1/2 πράσο (το λευκό μέρος)
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 φέτα μπέικον
1/2 ποτήρι κρασί λευκό
2 δαφνόφυλλα
1 Κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας
Λίγο θυμάρι
Λίγο δεντρολίβανο
Λίγο Μαιδανό
Ζωμός Κότας ή νερό
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι μαύρο και πράσινο αν έχουμε
Προαιρετικά λάδι τρούφας για όποιον επιθυμεί πιό ιδιαίτερες γεύσεις…

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και το μπέικον σε μικρούς κύβους κατα προτίμιση
Τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο μαζί με τον πελτέ και αλατίζουμε
Μόλις γυαλίσουν σβήνουμε με το κρασί
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον ζωμό μας ή αν δεν έχουμε το νερό και τα δαφνόφυλλα
Δίνουμε μία καλή βραση και ρίχνουμε τα μυρωδικά μας, θυμάρι, δεντρολίβανο, μαιδανό
Άλλη μία βράση και είμαστε έτοιμοι, φυσικά δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και διορθώνουμε
Για όποιον επιθυμεί να προσθέσει λάδι τρούφας αυτό γίνετε πάντα τελευταία στιγμή στο πιάτο.
Θέλει ελάχιστη ποσότητα (6-7 σταγόνες) γιατι έχει έντονη γεύση και μυρωδιά…

 

kalogeridhs-giorgos

από τον σεφ Γιώργο Καλογερίδη