2.929 οι πινακίδες που παραδοθήκαν από πολίτες του Νομού Κοζάνης

Σύγχυση και ταλαιπωρία έχει προκαλέσει σε πολλούς ιδιοκτήτες οχημάτων του Νομού Κοζάνης η διορία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας που ορίστηκε για τη 31η Δεκεμβρίου, η οποία, όμως, φέτος πέφτει Κυριακή. Αδιευκρίνιστο παραμένει το αν η διορία θα μεταφερθεί αυτομάτως στην αμέσως επόμενη εργάσιμη μέρα, καθώς από το Υπουργείο Οικονομικών δε διευκρινίζεται, προς το παρόν, αν υπάρχει κάποια σκέψη για παράταση λίγων ημερών.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν, ήδη, σπεύσει να παραδώσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη, ανεξάρτητα από το αν θα δοθεί, τελικά, κάποια παράταση. Η κατάσταση φαίνεται να είναι εξίσου δύσκολη με πέρσι, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία από τη ΔΟΥ Κοζάνης, ο αριθμός των πινακίδων που παραδόθηκαν φέτος εκτιμάται, μέχρι στιγμής, στις 2.929, ενώ πέρσι έφτασε τις 3.016. Σε αυτές περιλαμβάνονται πινακίδες οχημάτων όλων των ειδών και ανεξαρτήτως κυβισμού.

Αδυνατώντας, λοιπόν, να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας οι πολίτες του Νομού Κοζάνης αναγκάζονται να παραδώσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους ή να καταφύγουν σε μία άλλη λύση που μπορεί να τους εξυπηρετεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα, όμως δεν είναι και η ιδανική. Πιο συγκεκριμένα, πολλοί παραδίδουν τις πινακίδες τους και τις ζητούν για χρήση για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενός ή τριών μηνών, με σκοπό την μείωση του ποσού που θα πρέπει να καταβάλλουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει διπλάσιο ποσό των αναλογούντων τελών.

Η κατάσταση φαίνεται να είναι απελπιστική για τους πολίτες του Νομού Κοζάνης, οι οποίοι στερούνται των μεταφορικών τους μέσων, ειδικά τώρα που ο καιρός επιδεινώνεται και τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν την περιοχή.

Ε.Σ.