Για τις εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Π.Ε. Φλώρινας, καθώς και για τη χρηματοδότηση του Περιφερειακού Ωδείου της Φλώρινας μίλησε, μεταξύ των άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Στέφανος Μπίρος στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε “Έχουμε ευχάριστες εξελίξεις όσον αφορά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που έχει η Π.Ε. Φλώρινας και πιστεύω τόσο με το ρυμοτομικό που – με τις παρεμβάσεις του κ. Καρυπίδη, αλλά και δικές μας- καταφέρνουμε επιτέλους να έχουμε το σχέδιο και τις επόμενες ημέρες θα το υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επίσης, έχουμε ένα έργο το οποίο αφορά τους φοιτητές και τη διαμόρφωση του χώρου της φοιτητικής εστίας, ένα έργο της τάξεως των 135.000 ευρώ, το οποίο ελπίζουμε να εντάξει το Περιφερειακό Συμβούλιο και ακολουθούν και άλλα έργα τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την Π.Ε. Φλώρινας, όπως είναι η χρηματοδότηση του Περιφερειακού Ωδείου. Ένα Ωδείο το οποίο έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη όχι μόνο της μουσικής παιδείας, αλλά και του πολιτισμού στην Π.Ε. Φλώρινας.

Ελπίζω ότι και το θέμα του Ωδείου και το έργο της Χειμαδίτιδας (που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή) το ωριμάσαμε και θα το εντάξουμε με έργα αντιπλημμυρικά και μας ευχαριστεί ιδιαίτερα γιατί βλέπουμε ότι ικανοποιούμε τα έργα που είχαμε θέσει σαν Π.Ε. Φλώρινας και το επόμενο διάστημα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουν έργα και να ολοκληρωθούν.”

Ε.Σ.