Ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη, απηύθυνε σήμερα έκκληση προς τους συμπολίτες του.

Ο κ. Χρυσάφης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επισήμανε ότι ««είναι δεκάδες τα κρούσματα που πολλαπλασιάζονται διαρκώς» και πως πρέπει «να ανακόψουμε την πορεία της έξαρσης που τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη» και συμπλήρωσε πως «το προηγούμενο δεκαπενθήμερο ήταν καταστροφικό, κάναμε σα να μην υπάρχει γύρω μας ο κορωνοϊός», με συνέπεια «να κινδυνεύουν πλέον άνθρωποι που αγαπάμε, λόγω ασυνείδητων ενεργειών».

Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος Σερρών υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα κρούσματα κορωνοϊού «να είναι σε λίγες ημέρες τριψήφια», ενώ ανακοίνωσε ότι η δημοτική Αρχή λαμβάνει μια σειρά από μέτρα για να «φρενάρει» τη διασπορά του ιού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, λοιπόν, εστάλη επείγον αίτημα στον ΕΟΔΥ για να μεταβεί κλιμάκιο στις Σέρρες και να κάνει ελέγχους για τον κορωνοϊό. Υπογράμμισε ότι ξεκινούν απολυμάνσεις σε όλους τους δημόσιους χώρους (σχολεία, δικαστήρια, αστυνομία, ιατρεία, κεντρικούς δρόμους, χωριά κ.ά), ενώ αναφέρθηκε και στη χρήση μάσκας παντού.

Ο κ. Χρυσάφης είπε ότι «στην κατάσταση που είμαστε μπορεί να μην επιβάλλεται η χρήση μάσκας, όμως επειδή βαδίζουμε προς επώδυνες καταστάσεις, θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να φοράμε μάσκα παντού. Και σε ανοικτούς χώρους».

Όπως είπε ο κ. Χρυσάφης, μετά από πολύωρη σύσκεψη της εν λόγω ομάδας σήμερα το πρωί αποφασίστηκαν τα εξής έκτακτα μέτρα με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας:
Η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες του Δήμου Σερρών θα γίνεται μόνο με ραντεβού και μόνο εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης και έκδοσης ηλεκτρονικών πιστοποιητικών.
Καθημερινά θα πραγματοποιούνται απολυμάνσεις και ψεκασμοί από συνεργεία του Δήμου σε δημοτικά και δημόσια κτήρια, καθώς και σε αύλειους χώρους σχολείων και κύριους δρόμους στην πόλη και τα χωριά.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες στα δημοτικά κτήρια.
Λειτουργία Γραφείου Ενημέρωσης για τεχνικά και διοικητικά θέματα covid στον Δήμο Σερρών.
Ενίσχυση της αστυνόμευσης για αποφυγή του συνωστισμού σε εξωτερικούς χώρους και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους και έκκληση στους Δημότες να ελαχιστοποιήσουν τις επαφές τους εκτός σπιτιού», τόνισε ο κ.Χρυσάφης και πρόσθεσε: «Έχω έρθει ήδη σε επαφή με τον Αστυνομικό Διευθυντή και τη Δημοτική Αστυνομία, προκειμένου να γίνονται πιο αυστηροί έλεγχοι. Η μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών τηρεί τα πρωτόκολλα. Για τους λίγους ασυνείδητους θα είμαστε κάθετοι και απόλυτοι και το μήνυμα είναι ένα: Μηδενική ανοχή στην ανευθυνότητα.

Πηγή: thessnews.gr