Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης: “Πολύ σημαντικό το έργο για τη διασυνοριακή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες”

Την επίσπευση των διαδικασιών για την διάνοιξη και τη λειτουργία της συνοριακής διάβασης στο Λαιμό Πρεσπών, ζητά ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κοζάνης, θεωρεί πολύ σημαντικό το έργο αυτό για τη διασυνοριακή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την «τουριστική ανάπτυξη που θα προκύψει στην ευρύτερη περιοχή».

Ο Δήμαρχος Πρεσπών έκανε λόγο για καθυστερήσεις σε ότι αφορά το έργο για την διάνοιξη του μεθοριακού σταθμού του Λαιμού, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε με δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες στην Κοζάνη και ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Θεόδωρος Καρυπίδης, επισημαίνοντας τις πρωτοβουλίες και την συμμετοχή της προηγούμενης περιφερειακής αρχής στο έργο αυτό και την εξασφάλιση 5 εκατ ευρώ από το INTERREG.

Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, σημείωσε ότι η περιφερειακή αρχή παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, προσθέτοντας ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών είναι αρμόδιο διοικητικά , για να επισπεύσει τις σχετικές διαδικασίες». Ο κ. Κασαπίδης τόνισε μάλιστα ότι «υπάρχουν κάποια εμπόδια, ως προς τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην περιοχή που είναι και Natura και πρέπει αυτό να διευθετηθεί ως προς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχουν αυτές οι παρεμβάσεις, σε οικοσυστήματα που εντοπίζονται εκεί που γίνονται τα έργα»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης