Με ένα απλό ανακάτεμα φτιάχνουμε μια ζύμη εύκολη για αφράτα και αρωματικά κεκάκια.
15′ προετοιμασία
30′ ψήσιμο
Σύνολο: 45 λεπτά
Υλικά
Τεμάχια: 11-12
- 170 γρ. (1 όχι πολύ γεμάτη κούπα) νερό
- 180 γρ. (1 όχι πολύ γεμάτη κούπα) χυμός πορτοκαλιού
- 85 γρ. (λίγο λιγότερο από 1/2 κούπα) ηλιέλαιο
- 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
- 245 γρ. (σχεδόν 2 κούπες, όχι ξέχειλες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κάψουλα βανιλίνης
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό
- 2 κουτ. σούπας κακάο
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175-180°C.
- Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματίσουν μια λεία ζύμη.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 11- 12 χάρτινες θήκες που έχουμε βάλει μέσα στο ειδικό ταψάκι για κάπκεϊκ.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμα, βυθίζουμε στο κέντρο ενός κάπκεϊκ ένα μαχαίρι. Αν βγει με ίχνη υγρής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.