Μια αφράτη και ζουμερή πουτίγκα με το τσουρέκι που περίσσεψε και μήλα που υπάρχουν σε αφθονία αυτή την εποχή.

Υλικά που θα χρειαστούμε
1 τσουρέκι λίγων ημερών
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ.τσ.γάλα
1 ½ κ.γλ.κανέλα
2 κ.σ.μέλι
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

Μέθοδος εκτέλεσης
Κόβουμε το τσουρέκι σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα, την κανέλα και το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τοποθετούμε τις φέτες από το τσουρέκι στο μπολ και τις αφήνουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε μία μία σε σειρά σε μια μακρόστενη φόρμα του κέϊκ εναλλάξ με τις φέτες από τα μήλα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα από τα αυγά και το γάλα και τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο.
Ψήνουμε την πουτίγκα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 35-40 λεπτά. Στη μέση του ψησίματος αν χρειαστεί καλύπτουμε την πουτίγκα με λαδόχαρτο. Την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο πριν τη σερβίρουμε. Αν θέλουμε την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα ή μέλι και ψιλοκομμένα καρύδια.

The 3 Cooks