Ακατανόητη η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πάνος Σκουρλέτης βρέθηκε στο Ξενοδοχείο Έλενα με φίλους και στελέχη του κόμματος. Αναφέρθηκε στη διήμερη εξόρμησή του στη Δυτική Μακεδονία και τις συναντήσεις με φορείς και πολίτες με διάχυτη την αγωνία τους για τα ζητήματα της απολιγνιτοποίησης. Μια επιλογή, όπως την χαρακτήρισε χωρίς σχέδιο και πρόχειρο τρόπο με αποτέλεσμα οι επιπτώσεις να είναι μεγάλες και αρνητικές και μια ολόκληρη περιοχή ου καταδικάζεται στο βαθύ σκοτάδι.

«Αυτή η επίσπευση έγινε με επιπόλαιο τρόπο και χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πέρασαν δυόμιση χρόνια και δεν έγινε τίποτα. Χάθηκαν 3.000 θέσεις, ενώ ταυτόχρονα έπρεπε να ξεκινήσουν πράγματα όπως η αποκατάσταση των εδαφών. Το Πανεπιστήμιο πρέπει να συμβάλει, αλλά το υπονομεύει η κυβέρνηση με τη βάση εισαγωγή, αφού οι πρωτοετείς μειώθηκα στα μισά. Το ίδρυμα οδηγείται σε μαρασμό. Το να προκρίνεις το φυσικό αέριο έναντι του λιγνίτη δεν είναι απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, οπότε άλλα συμφέροντα θέλεις να υπηρετήσεις».

Όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι ακατανόητη και θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Ο εμβολιασμός είναι σωστός, πρέπει να επεκταθεί αλλά αυτό πρέπει να εξηγηθεί με επιστημονικά επιχειρήματα χωρίς να μαλώνει τον κόσμο.

Ιωάννα Παπαδημητρίου