90 εκατ. ευρώ κατανεμήθηκαν στους δήμους της χώρας για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους. Από αυτά 270.000 έφτασαν στο Δήμο Σερβίων. Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Κωνσταντόπουλος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για μη σωστή χρήση αυτών των χρημάτων. Έπρεπε κατά την γνώμη του να πάνε στο ρεύμα και την θέρμανση. Όταν μάλιστα για χρόνια γινόταν λόγος για τα 1, 4 εκ ευρώ της ΔΕΗ που ξεχρεώθηκαν. Για πρόχειρη και ευκαιριακή διαχείριση μίλησε και η Ρίτσα Σπυρίδου ζητώντας από το δήμαρχο να πληρώσει το ρεύμα. «Είναι φαιδρή πολιτική» είπε χαρακτηριστικά.

700.000 ευρώ χρωστάει ο Δήμος στη ΔΕΗ αυτή τη στιγμή με το δήμαρχο να μιλά για ποσό κάτω από 500.000 ευρώ. «Στενοχωριέστε να βλέπετε έργα» τόνισε ο κ.Χρήστος Ελευθερίου απευθυνόμενος στο σώμα και υπεραμύνθηκε της αγοράς τζιπ «για να πάει με ασφάλεια ο δήμαρχος στην Αθήνα…»Όσο για τα 270.000 ευρώ κατανεμήθηκαν πέρα από την αγορά τζιπ, σε συντηρήσεις κτιρίων και σε διάφορε άλλες δράσεις.

Παρότι οι δημοτικοί σύμβουλοι καταψήφισαν το θέμα με της αναμόρφωσης προϋπολογισμού, αυτή είχε ήδη περάσει από την οικονομική επιτροπή του δήμου, οπότε ήταν διαπιστωτικού χαρακτήρα χωρίς νόημα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου