Συνεχίζεται η δίκη του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ για το χαμό του άτυχου Στάθη. Αιτία του θανάτου σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της υπόθεσης ήταν οι βαριές κακώσεις στον τράχηλο οποία προκάλεσε απώλεια αίματος και οδήγησε σε ανακοπή. Ειδε και τραχειοτομία. Με τόσο βαριές κακώσεις ήταν αδύνατον κατά τη γνώμη του να σωθεί το παιδί. Δεν μπορούσε να διασωληνωθεί εύκολα γιατί είχε κάκωση στην τραχεία και το λάρυγγα. Η ενδεδειγμένη διαδικασία ήταν η διασωλήνωση με την αποκατάσταση της αεροφόρου οδού να ήταν καλύτερο για τον ασθενή.

Ο ιδιώτης ιατροδικαστής του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ μίλησε για πλημμελέστατη αντιμετώπιση του περιστατικού στο Νοσοκομείο της Κοζάνης χωρίς να διαπιστωθεί ούτε προσπάθεια μετάγγισης ούτε διακομιδής σε άλλα νοσοκομεία χωρίς να γίνει προσπάθεια τραχειοστομίας. Όσο για τον πραγματογνώμονα ιατροδικαστή είπε ότι τέτοια έκθεση δεν γράφει ούτε ανειδίκευτος και δεν περιγράφεται καμία ιατρική ενέργεια ούτε πιο αγγείο αιμορραγούσε. Οι γιατροί επί μια ώρα δεν έκαναν καμιά επιτυχή προσπάθεια να περάσει οξυγόνο ενώ δεν έγινε καν προσπάθεια συρραφής των τραυμάτων.

Αγροτική γιατρός, παρούσα στο περιστατικό δήλωσε ότι το παιδί δεν είχε επαφή με το περιβάλλον ,ήταν ζωντανό αλλά δεν επικοινωνούσε. Εκλήθη αναισθησιολόγος για να γίνει προσπάθεια διασωλήνωσης αλλά υπήρχε δυσκολία λόγω των τραυμάτων στο λαιμό. Δεν ήταν ξεκάθαρη η ανατομία του λαιμού, το παιδί είχε κάποιες σφίξεις και ενεργή αιμορραγία. Έπρεπε να σωθεί ο αεραγωγός.

Η δίκη διακόπηκε για λίγα λεπτά λόγω των έντονων παρεμβάσεων του κ.Βασιλειάδη,συνηγόρου υπεράσπισης του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ.Ο ιατροδικαστής,μάρτυρας του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ είπε ότι δεν υπήρχαν φωτογραφίες εκ μέρους του πραγματογνώμονα ιατροδικαστή που αναφέρει ότι πέθανε το παιδί από ισχαιμικό σοκ και όλα τα όργανά του ήταν λειτουργικά,κάτι αντιφατικό.”Δεν αφήνεις κάποιον να πεθάνει,κάνεις κάτι” είπε χαρακτηριστικά.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

 

Δίκη άτυχου Στάθη:Υπάρχει τώρα σκυλί στην αυλή του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ

 

Παραιτήθηκε ένας εκ των τριών συνηγόρων υπεράσπισης του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ