Η Ελληνική φύση διακρίνεται για την απίστευτη βιοποικιλότητά της,η οποία χαρίζει μοναδική ποιότητα και στο μέλι. Αυτό ισχύει και για την περιοχή της Καστοριάς, όπου τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται πολλοί νέοι μελισσοκόμοι. Κάποιοι από αυτούς βραβεύονται και αναγνωρίζονται διεθνώς και όχι μόνον ένας όπως νόμιζα τον τελευταίο χρόνο. Στον Διεθνή λοιπόν Διαγωνισμό Μεσογειακής Γεύσης του Λονδίνου 2022 πήραν ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ και απευθύνω δημόσια συγχαρητήρια οι:

1) Μέλι Ανθέων Καστοριάς(Μιχάλης Νάνος,Μαρία Νάνου,Πάνος Δημηρόπουλος),
2) Μελιβέλος, Ορεινό Μέλι Ανθέων και Μέλι Δάσους(Χρήστος Τζακόπουλος),
3) Βίτσι Μέλι Καστοριάς,Ανθόμελο Δρυς(Στέλλα Παπαδοπούλου).