Στις 30 Μαρτίου 2020 ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης είχε μιλήσει στο Antennes FM. «Μετά το καλοκαίρι αν δεν προλάβουμε την καλλιεργητική περίοδο, θα έχουμε έλλειψη τροφίμων το χειμώνα, πιθανόν να πεινάσουμε κιόλας» είχε πει. Κάλεσε όλους τους δυτικομακεδόνες :«Τώρα φροντίστε να βάλετε ένα κήπο ,πέντε κότες , να υπάρχει μια αυτάρκεια γιατί υπάρχει μείωση κατά 54% στις πρώτες ύλες για τα τρόφιμα».Οι δηλώσεις αυτές σχολιάστηκαν αρνητικά.

Μετά από δυο χρόνια περίπου ακούμε τους ίδιους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να μιλούν για ασύμφορες καλλιέργειες και πιθανή έλλειψη τροφίμων στην αγορά λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής. Μιλούν ξεκάθαρα για κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης αν δεν αλλάξει άμεσα η κατάσταση με μέτρα όπως το αφορολόγητο πετρέλαιο, η εξόφληση των αποζημιώσεων που καθυστερούν, η αναβάθμιση του ΕΛΓΑ, η μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και όχι μόνο.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μια κοινή συνισταμένη , η επισιτιστική κρίση που έρχεται ως επακόλουθο της ενεργειακής πλέον κρίσης…

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Γιώργος Κασαπίδης στους δυτικομακεδόνες: «Τώρα φροντίστε να βάλετε ένα κήπο, πέντε κότες, να υπάρχει μια αυτάρκεια. Θα έχουμε έλλειψη τροφίμων το χειμώνα, πιθανόν να πεινάσουμε κιόλας»

Τι ανέφερε ο αγροτικός κόσμος στο περιφερειακό συμβούλιο: Η λειτουργία του ΕΛΓΑ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα – Δεν δεχόμαστε ΑΠΕ σε βοσκότοπους και σε τόπους παραγωγής, ζητάμε μια πολιτική απόφαση