Χάρης Κουζιάκης: Κάποιοι στην Ακρινή θεωρούν ότι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως

Ο Χαράλαμπος Πουτογλίδης ,τοπικός σύμβουλος της Ακρινής ζήτησε το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης της Πέμπτης για κάποιες διευκρινιστικές μιλώντας για πολιτικούς λαϊκισμούς και πολιτική χυδαιότητα. Το τελευταίο διάστημα όπως ανέφερε διαβάζουμε δημοσιεύματα , γίνονται δηλώσεις που δεν τιμούν κανένα για κρυφές συναλλαγές. «Τα πολιτικά όρια του καθενός πρέπει να έχουν όρια. Κανένας δεν μπορεί να μας κάνει υποδείξεις. Κατηγορηθήκαμε ότι κάναμε θεσμικές εκτροπές και δημιουργούμε εντάσεις για τη μετεγκατάσταση . Οι όποιες κινήσεις έγιναν ομόφωνα με απόφαση του τοπικού συμβουλίου. Κάποιοι δεν σεβάστηκαν την απόφαση του τοπικού συμβουλίου .Ο πρόεδρος ήταν καλεσμένος σε επίσημο ραντεβού με κ Σκρέκα και δεν παρέστη.Όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα. Σε μια κοινωνία που εμπαίζεται εδώ και 15 χρόνια. και καλείται να πάρει αποφάσεις δεν μπορεί να ρίχνεις βενζίνη. Οι κάτοικοι της Ακρινής θα αποφασίσουν .Δεν μπορώ να καταλάβω την πολιτική μανία για το θέμα. Η διαδικασία έχει να κάνει με το τοπικό συμβούλιο της Ακρινής .Ό, τι γίνεται, γίνεται με επίσημες συναντήσεις».

Ο Χάρης Κουζιάκης ξεκαθάρισε ότι στο τοπικό συμβούλιο Ακρινής υπάρχουν πέντε σύμβουλοι και ο πρόεδρος που είναι εκλεγμένος εκπροσωπεί την Ακρινή. «Το να έρχεται κάθε σύμβουλος και να κατηγορεί τον εκλεγμένο πρόεδρο ενός τοπικού συμβουλίου και να αφήνει αιχμές για παρατάξεις δεν τιμά κανέναν. Το γεγονός είναι ότι η θεσμική εκτροπή συνεχίζεται και κάποιοι στην Ακρινή θεωρούν ότι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Ας ρίξουμε όλοι τους τόνους και ας προασπίσουμε την ενότητα του χωριού».

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας υπερασπίστηκε το Χαράλαμπο Πουτογλίδη λέγοντας ότι ο καθένας μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του πόσο μάλλον αν είναι και εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος της Ακρινής και οι όποιες εξελίξεις τον ενδιαφέρουν πρωτίστως .

Ιωάννα Παπαδημητρίου