Τα χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης τα οποία προσφέρει δωρεάν ο Δήμος Φλώρινας, είναι ένας εύκολος, γρήγορος, οικολογικός και ασφαλής τρόπος για να μαζεύουμε… αυτά που αφήνουν οι τετράποδοι φίλοι μας διατηρώντας φύση, δρόμους και χέρια καθαρά.

Ο ρόλος τους είναι διττός, από την μια να βοηθά στη μείωση της χρήσης πλαστικού και από την άλλη στην καθαριότητα του περιβάλλοντος. Είναι από ανακυκλωμένο χαρτί και 100% ελληνικό προϊόν.

Για την δράση αυτή ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ευαισθητοποίηση οδηγεί στην φροντίδα! Η προστασία των ζώων και η σωστή μεταχείρισή τους είναι ζήτημα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Προτείνουμε μια «πράσινη», εναλλακτική λύση, εντελώς δωρεάν για τη βόλτα με τον σκύλο, ώστε με ασφάλεια και σωστή υγιεινή να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον μας και να διατηρούμε καθαρούς τους χώρους στους οποίους ζούμε και κινούμαστε, χρησιμοποιώντας τα ειδικά φτυαράκια που τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης για την περισυλλογή των περιττωμάτων των σκύλων μας».

Τα σημεία τοποθέτησης είναι:
Ζωολογικός Κήπος, Πλατεία Ηρώων, Πλατεία Δικαστηρίων, περιοχή «Αριστοτέλη», Γέφυρα Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Παντελεήμονα, Πλατεία Εφέδρων Αξιωματικών, Κάτω Μπουάτ, Εργατικές Κατοικίες 5ου δημοτικού σχολείου, Νέο Πάρκο, Πάρκο Αγ. Δημητρίου, Πάρκο Λεωφόρου Στρατώνων, Πάρκο οδού Κοντογούρη, Πλατεία Γεωργίου Μόδη, Πλατεία Μεγ. Αλεξάνδρου.