Το βράδυ του Σαββάτου, το όχημα των τεσσάρων είχε βρεθεί καμένο στην Κοινότητα Οδού

Νεκροί εντοπίστηκαν οι τέσσερις εργάτες που αγνοούνταν στην Κύπρο, λόγω της τεράστιας πυρκαγιάς που καίει στο νησί από το Σάββατο. Το βράδυ του Σαββάτου, το όχημα των τεσσάρων είχε βρεθεί καμένο στην Κοινότητα Οδού.

Το πρωί της Κυριακής, και οι τέσσερις βρέθηκαν απανθρακωμένοι κοντά στο όχημά του, όπως ανέφερε η δημοσιογράφος του OMEGA TV Κύπρου Χριστίνα Μαύρου σε παρέμβασή της στην εκπομπή «Τώρα ό,τι Συμβαίνει» στην τηλεόραση του OPEN.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Η άνιση μάχη με τις φλόγες στην Κύπρο, στον Αρακαπά συνεχίζεται στο μεταξύ με αμείωτη ένταση. Η φωτιά επεκτάθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε άλλες επτά κοινότητες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν επιχειρήσεις και τα εναέρια μέσα.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούσαν ενώ αντιμετώπιζαν και συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Σήμερα, Κυριακή 4 Ιουλίου, αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο αεροσκάφη από την Ιταλία και το Ισραήλ, για να συνδράμουν στο έργο πυρόσβεσης ενώ από χθες το βράδυ έφτασαν και τα δύο καναντέρ από την Ελλάδα. Οι δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο καθώς από τις 09:00, οι καιρικές συνθήκες δεν αναμένεται να είναι ευνοϊκές.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, αναμένεται να ενισχυθούν οι άνεμοι, κάτι που θα δυσκολέψει ιδιαίτερα το έργο της πυρόσβεσης.

Πηγή:ethnos.gr