Γεμάτη είναι η παθολογική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης με 45 ασθενείς. Πλέον αδυνατεί να δεχτεί περισσότερους. Κάθε νέο περιστατικό μεταφέρεται σε γειτονικά νοσοκομεία και πολύ γρήγορα θα εφαρμοστεί το plan B αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Αν δηλαδή γεμίσουν και τα όμορα νοσοκομεία και δεν δέχονται τους ασθενείς του Νοσοκομείου της Κοζάνης ,θα αρχίσει η μετατροπή άλλων κλινικών του Μαμάτσειου σε Covid .Ένα σενάριο που έχουμε ξαναδεί και φαίνεται να μην είναι πολύ μακριά.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Υγείας διαμηνύει στους ιδιώτες γιατρούς ότι θα προβεί σε επίταξη ώπου υπάρχουν κενά σε προσωπικό. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα προσληφθούν ως επικουρικοί Β με μισθό που δεν θα ξεπερνά τα 1.500 ευρώ .Αυτή τη στιγμή αν κάποιος ιδιώτης μπει στο ΕΣΥ θα πάρει2.000 ευρώ με τα νέα κίνητρα και 250 ευρώ επιπλέον για κάθε εφημερία, οπότε εύκολα φτάνει στα 3.000 ευρώ , αλλά το ενδιαφέρον παραμένει μειωμένο. Στην επίταξη θα πάρει τα μισά.

Φυσικά η ανάγκη για αναισθησιολόγους είναι μεγάλη, αλλά δεν υπάρχουν στην αγορά, πόσο μάλλον στην περιοχή μας. Ας ευχηθούμε να μην συνεχιστεί αυτή η ξέφρενη αύξηση των κρουσμάτων στον τόπο μας για να μην φτάσουμε και σε επιτάξεις.

Ιωάννα Παπαδημητρίου