Η B&T Composites είναι σχεδόν πλήρως εξαγωγική, με πελάτες σε μια πλειάδα χωρών της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης, καθώς επίσης και χρόνια συνεργάτιδα του CERN.

Στη γραμμή εκκίνησης περνά η μεγάλη επένδυση υδρογόνου, ύψους 18 εκατ. ευρώ, στη Φλώρινα από την B&T Composites, που έχει ενταχθεί στο πρώτο κύμα του IPCEI (Σημαντικά Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος) «Υδρογόνο» Hy2Tech της Ε.Ε.

Όπως επισημαίνει σχετικά στη “N” ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Βασίλης Τυριακίδης, μετά την πρόσφατη επίλυση της εκκρεμότητας του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου για τέτοιες επενδύσεις στη χώρα μας, τη δημιουργία νέας Υπηρεσίας στο υπουργείο Ανάπτυξης και την υπαγωγή της συγκεκριμένης επένδυσης στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Δυτικής Μακεδονίας, αρχίζει σταδιακά και λόγω των εκλογών θα κλιμακωθεί από το φθινόπωρο κι εξής η υλοποίηση της επένδυσης, η οποία αφορά στη δημιουργία νέου εργοστασίου παραγωγής καινοτόμων συστημάτων αποθήκευσης υδρογόνου (σ.σ. υποδομές από ανθρακονήματα, στα οποία εξειδικεύεται η εταιρεία).

Ήδη, όπως διευκρινίζει ο επικεφαλής της εταιρείας, έχει ξεκινήσει το reporting των επενδύσεων που έχουν ενταχθεί στο πρώτο κύμα του IPCEI για την πρόοδο των εργασιών, υπάρχει η επιβλέπουσα αρχή και ο ελεγκτικός μηχανισμός και η B&T Composites θα αποτελέσει πολύ σημαντικό κρίκο της αλυσίδας και του Κόμβου Υδρογόνου που δημιουργείται στη Δυτική Μακεδονία. «Μπορεί να είμαστε μικρή σχετικά εταιρεία αλλά είμαστε εταιρεία Τεχνολογικής Αιχμής και θα έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εποχή του υδρογόνου», τονίζει ο κ.Τυριακίδης.

Στην κατεύθυνση αυτή η εταιρεία έχει υλοποιήσει πρόδρομη επένδυση, που ανήλθε τελικά στο επίπεδο του 1 εκατ. ευρώ, σε γραμμή παραγωγής φωτονικών συστημάτων, ενώ το 2022 έκλεισε με άνοδο του τζίρου της στο επίπεδο των 4 εκατ.ευρώ, με μηδενικό δανεισμό και για τη φετινή χρονιά αναμένεται νέα άνοδος.

Η B&T Composites είναι σχεδόν πλήρως εξαγωγική, με πελάτες σε μια πλειάδα χωρών της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης, καθώς επίσης και χρόνια συνεργάτιδα του CERN.

Πηγή:naftemporiki.gr