Για τη διεξαγωγή τεσσάρων ημερίδων με τίτλο «Οδική Ασφάλεια» που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στις τέσσερις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων σε συνεργασία με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

Στόχος της πρωτοβουλία είναι η α αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας για να μειωθούν ντα τροχαία ατυχήματα. Οι παράγοντες που καθορίζουν τα τροχαία σχετίζονται με τις υποδομές του οδικού δικτύου, την αστυνόμευση και την συμπεριφορά και αγωγή των οδηγών, όπως είπε. «Στόχος είναι να αναδείξουμε τη Δυτική Μακεδονία την πιο ασφαλή περιφέρεια σε θέματα οδικής ασφάλειας. Είμαστε ήδη οι πιο ασφαλείς σε θέματα εγκληματικότητας».

Την Πέμπτη στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού θα γίνει η ημερίδα στην Κοζάνη. Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας είναι στρατηγικός στόχος για την περιφέρεια. Έχουν γίνει συντηρήσεις δρόμων και την αναβάθμιση οδοσάμανσης και στηθαίων ασφαλείας σε μεγάλο μήκος του εθνικού δικτύου με πόρους πάνω από 50 εκ ευρώ, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Ι.Π.