Ο Ανδρέας Λαγός μας ετοιμάζει μια συνταγή με Φασόλια Πρεσπών Φλώρινας με κρέμα φέτας και αρωματική σάλτσα

Υλικά συνταγής:

Για τα φασόλια

• 600 γρ. φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα
Πρεσπών Φλώρινας βρασμένα
· 1 κρεμμύδι
• 2 μικρά κολοκυθάκια
• 100 γρ. φέτα ‘
• 150 γρ. γιαούρτι
1/2 κούπα νερό
100 γρ σπανάκι
αλάτι πιπέρι

Για την σάλτσα

2 σκελίδες σκόρδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι βασιλικό
100 γρ. αμύγδαλο με
τη φλούδα καβουρδισμένο
100 ml ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι-πιπέρι