Η Κατερίνα Ασπράγκαθου, πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιολόγος για την υποχρεωτική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης με το νέο σχολικό έτος 2019-2020. Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ με Αρ. Φύλλου 623 και ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου 2019 γίνεται ο «Ορισμός δήμων εφαρμογής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2019-2020» μεταξύ των οποίων ανήκουν και οι Δήμοι Κοζάνης και Εορδαίας. «Ο υπουργός λαμβάνοντας υπόψη τις τριμελείς επιτροπές για την πιλοτική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης ενέταξε υποχρεωτικά και το Δήμο Κοζάνης και το Δήμο Εορδαίας στους δήμους που θα την εφαρμόσουν, ανέφερε η κα Ασπράγκαθου. Πέρυσι ακόμα και σε άλλους δήμους που είχαν πλειοψηφία δεν εφαρμόστηκε ο νόμος τόνισε η ίδια.

«Τα προνήπια ερχόντουσαν στα νηπιαγωγεία, αλλά δεν ήταν υποχρεωτική η φοίτηση. Μπορούν φυσικά να μπουν και σε ιδιωτικούς σταθμού που έχουν άδεια. Η υποχρεωτική φοίτηση έχει να κάνει και με την παρουσία του παιδιού ώστε να μην υπάρχουν σχολικές διαρροές» είπε. Στο δήμος Κοζάνης υπάρχουν καλύτερες υποδομές, στο δήμο Εορδαίας πρέπει να φροντίσει ο δήμος να δημιουργηθούν καλύτερες, ολοκλήρωσε.

Οι δήμαρχοι Κοζάνης και Εορδαίας δεν είναι υπέρ της εφαρμογής του νόμου, δίνοντας αρνητική ψήφο ως μέλη της τριμελούς επιτροπής. Διαθέτουν δημοτικούς σταθμούς και στηρίζουν τις δομές και τους υπαλλήλους ειδικά λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Υπάρχει φυσικά η διάθεση εναρμόνισης με το νόμο με τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Κοζάνης να γίνονται βρεφοκομεία εξυπηρετώντας μια μεγάλη μερίδα κόσμου. Σίγουρα πάντως θα υπάρχουν αντιδράσεις.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ενημέρωση για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή – Συνεδρίασε η τριμερής επιτροπή

Και στη Δυτική Μακεδονία αρχίζει το σχολικό έτος 2018 – 2019 η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

“Όχι στην υποχρεωτική φοίτηση 4χρονων στα νηπιαγωγεία”

Υποχρεωτική φοίτηση προνηπίων  στα  νηπιαγωγεία του δήμου Κοζάνης –Τρία νέα νηπιαγωγεία-Το νέο ειδικό σχολείο ακόμα ψάχνει τρόπο χρηματοδότησης

Ανάστατοι οι νηπιαγωγοί της Κοζάνης για την μη υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων  στα δημόσια σχολεία