ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έκτακτο δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με το κύριο χαρακτηριστικό για τις επόμενες ημέρες να είναι το τσουχτερό κρύο που φαίνεται ότι θα επικρατεί στη Δυτική Μακεδονία. Επίσης, αναμένονται λίγες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, ιδίως στα ορεινά και ημιορεινά. Ωστόσο, αυτή η μεταβολή του καιρού είναι πρόσκαιρη.

Όπως τόνισε μιλώντας στο ΡάδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης: “Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο καιρού, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία . Ήδη το πρώτο χαμηλό βαρομετρικό που ήταν σε εξέλιξη το βράδυ της Τρίτης, βρίσκεται σε ύφεση . Σήμερα ο καιρός είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές, με λίγες βροχές. Προβλέπεται βελτίωση μέχρι το μεσημέρι , η θερμοκρασία αυξάνεται στους 10 βαθμούς Κελσίου, με την πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων κυρίως προς το μεσημέρι της Τετάρτης”.

Το έκτακτο δελτίο καιρού, θα φέρει ένα δεύτερο χαμηλό βαρομετρικό, που φαίνεται ότι θα επηρεάσει την περιοχή από το βράδυ της Τετάρτης, ξημερώματα Πέμπτης, με πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους, ανέφερε ο κ. Ασλανίδης. Αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Αναμένονται βροχοπτώσεις και κυρίως χιονοπτώσεις, τόσο στα ορεινά, αλλά και στα ημιορεινά της περιφέρειας. οι ενισχυμένοι βορειάδες θα ρίξουν τις θερμοκρασίες, και όσο ο υδράργυρος πέφτει στο μηδέν εκεί οι βροχοπτώσεις θα γίνουν χιονοπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε πως δεν αναμένεται μεγάλη ρίψη χιονιού στα χαμηλότερα υψόμετρα, αλλά χρειάζεται προσοχή καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί της Πέμπτης , απαιτούν προσοχή στις μετακινήσει στο οδικό δίκτυο. Επίσης, προσοχή χρειάζεται όλη τη διάρκεια της Πέμπτης μέχρι και το πρωί της Παρασκευής , όπου αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού για το επόμενο διάστημα, φαίνεται πως και αυτή η μεταβολή του καιρού θα είναι πρόσκαιρη και το κύμα κακοκαιρίας που θα εξελιχθεί από το πρωί της Πέμπτης, θα εξασθενίσει από την Παρασκευή, η θερμοκρασία να ανέβει και σύμφωνα με τα  μέχρι τώρα στοιχεία την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή θα είναι καλές, με θερμοκρασίες μέχρι 10 βαθμούς Κελσίου.

Σε ό,τι αφορά την Καθαρά Δευτέρα, φαίνεται πως θα είναι άστατος ο καιρός, αφού αναμένεται μεταβολή από αργά το βράδυ της Κυριακής, με βροχοπτώσεις και ίσως λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Β.Σ.