Το 1ο Γυμνάσιο Φλώρινας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με θέμα την Ειρήνη και τον Πόλεμο, φιλοξενώντας εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες από σχολείο της Πολωνίας, επισκέφτηκαν το youth centre του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024. Στην εκπαιδευτική επίσκεψη οι μαθητές/τριες του σχολείου είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πλήθος δραστηριοτήτων και παιχνιδιών σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν.

Συγκεκριμένα, η εκπαιδευτική επίσκεψη περιελάβανε βιωματικές δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης, οι οποίες προσφέρουν στους μαθητές/ριες πολλαπλά οφέλη που δεν θα μπορούσαν να αποκομίσουν υπό άλλες συνθήκες. Αξιοποιήθηκαν μέθοδοι και εκπαιδευτικές τεχνικές με σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την καλλιέργεια της συνεργασίας, τη συμπερίληψη καθώς και τη γνωριμία μεταξύ διαφορετικών λαών.

Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες είχαν ως στόχο την κοινωνικοποίηση και τη γνωριμία μεταξύ των νέων από διαφορετικά πολιτισμικά και κοινωνικά περιβάλλοντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας όσο και οι μαθητές του σχολείου της Πολωνίας είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις, να συνεργαστούν αρμονικά και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους.

Ευχαριστούμε θερμά τη διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Φλώριναςκ. Χρυσοχοϊδου Ιωάννα και τη συντονίστρια εκπαιδευτικό, κ. Βοζινίδου Μαρία για την άψογη συνεργασία, αλλά και όλους/ες τους μαθητές/τριες για το ενδιαφέρον και συνέπεια που έδειξαν κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής μας συνάντησης.

Οι Νέοι Μπροστά! 

Μείνετε συντονισμένες/οι!