Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Κέντρου Νεότητας «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» της Μητρόπολής μας, με τίτλο: «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Η επετειακή αυτή, εκδήλωση έγινε, με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, την Ημέρα Εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων και την 109η επέτειο για την απελευθέρωση της Φλώρινας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόκλητος, οι πολιτικές, στρατιωτικές και εκπαιδευτικές αρχές του τόπου μας και πλήθος κόσμου. Γεμάτοι Εθνικού και Θρησκευτικού περιεχομένου ήταν οι χαιρετισμοί των υπευθύνων των Φορέων των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης, κ. Σωτήριου Βόσδου, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας και κ. Βασίλειου Γιαννάκη, Δήμαρχου Φλώρινας.

Οι Παιδικές – Νεανικές Χορωδίες τους Κέντρου Νεότητας «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» της Μητρόπολης μας και της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών συνεργάστηκαν άψογα για την παρουσίαση του όλου αποτελέσματος. Καταλυτικός ο ρόλος της κ. Φωτεινής Γκιουλέκα, κοινής Μαέστρου των δύο χορωδιών. Ιδιαιτέρως επιτυχημένη υπήρξε και η εμφάνιση του καταξιωμένου Σολίστ κ. Μανώλη Χατζημανώλη, καθώς και ολόκληρου του μουσικού συνόλου των οργάνων.

Στο τέλος μοιράστηκε δωρεάν το εικονογράφημα (κόμικ) με την ζωή του Αγίου Κηρύκου. Μία συνεργασία του Κέντρου Νεότητας της Μητρόπολής μας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια πρακτικής άσκησης Φοιτητών του. Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη έκδοση του Κέντρου Νεότητας της Μητρόπολής μας.

Το πρόγραμμα συναντήσεων της Χορωδίας μας έχει ως εξής:
i. Στην Φλώρινα κάθε Σάββατο 5:30μμ – 7:00μμ, στο Κέντρο Νεότητας «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ».

ii. Στην Πτολεμαΐδα κάθε Κυριακή 12:00μ – 1:30μμ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.
Οι συναντήσεις της χορωδίας στην Φλώρινα αρχίζουν από το Σάββατο 27 Νοεμβρίου ε.ε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ