Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΦΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ

Το απόγευμα τα μέλη του φανού θα κατέβουν στην κεντρική πλατεία για να παρουσιάσουν τα χορευτικά τους, κάνοντας ένα πρώτο κάλεσμα στον κόσμο να τους ακολουθήσει στη γειτονιά του Αη Δημήτρη, γλεντώντας υπό τους ήχους χάλκινων.

Ωστόσο, εφέτος όπως και πέρυσι δεν θα γίνει ο παιδικός φανός όπως άλλοτε, μιας και η πλατεία που κατασκευάστηκε δεν έχει κάγκελα και τα μέλη του φανού έκριναν πως είναι επικίνδυνη για τα παιδιά.

Στις 8.30 το βράδυ τα μέλη του Φανού θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν ντυμένοι με παραδοσιακά, ενώ όπως συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια, θα παρουσιάσουν ένα  θεατρικό σατιρικό δρώμενο . Πρόκειται για ένα μονόπρακτο που παρουσιάζει κάθε χρόνο ο σύλλογος και φέτος θα έχει ως θέμα την επίπεδη πλατεία της Κοζάνης δηλαδή τη “ΦΛΑΤ ΣΚΟΥΕΡ”. Όπως είπε με χιούμορ ο Γιάννης Σιδέρης: “Την πλατεία κατασκεύασε μια κατασκευαστική εταιρεία από την Κίνα με όνομα “ΜήκαΤσεΤούνγκ”, το παρταλόπλο από τη Σαγκάη, με επικεφαλής την κινέζα αρχιτεκτόνισσα ΜήΞού. Στην πλατεία θα γίνουν τα εγκαίνια και τα αποκαλυπτήρια για να δει ο κόσμος αυτό το αριστούργημα. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία”.

Επίσης, τα παρταλόπλα του Αη Δημήτρη θα συμμετέχουν όπως όλα τα χρόνια και στην αποκριάτικη παρέλαση , με θέμα “τα γκαβά τα πλια τα φτιάν ο θεός φωλιά” , σατιρίζοντας την καθημερινότητα.

Επίσης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του κοζανίτικου φανού στη γειτονική Θεσσαλονίκη,. μέλη του Φανού του Αη Δημήτρη βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ στο Πλαγιάρι προσκαλεσμένοι τοπικών φορέων. Τα μέλη του φανού τραγούδησαν, χόρεψαν και έκαναν μια πολύ καλή παρουσίαση, με τον κόσμο να γεμίζει την κεντρική πλατεία στο Πλαγιάρι. Στο κοινό προσφέρθηκαν πάνω από 2.900 κιχιά, κάνοντας θραύση και κάνοντας μια πολύ καλή διαφήμιση για την Κοζανίτικη Αποκριά.

Β.Σ.