Ένας ακόμα αναισθησιολόγος φεύγει 

Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη σύσκεψη της Τετάρτης με τους δημάρχους και τον περιφερειάρχη στο αμφιθέατρο της ΖΕΠ. Το Υπουργείο σκέπτεται να αυξήσει τις κλίνες στις παιδιατρικές συμπλήρωσε, αλλά οι λύσεις που προτείνει για την υποστελέχωση των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας είναι τα τρίμηνα και οι εσωτερικές μετακινήσεις. Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προκηρύξεις ιατρών , όταν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι κηρύσσονται άγονοι. Όσο για τα ειδικά κίνητρα αποδεικνύεται ότι δεν αρκούν αφού και τα επιπλέον χρήματα που δίνει η Περιφέρεια στους 17 επικουρικούς (500 ευρώ τον μήνα) επίσης δεν αλλάζουν την κατάσταση.

Γεγονός είναι ένα .Οι γιατροί δεν αντέχουν τις συνθήκες εργασίας και αποχωρούν, ψάχνουν την τύχη τους αλλού ειδικά σε τριτοβάθμια νοσοκομεία που δίνουν προοπτικές. Ένας παιδίατρος, μια παθολόγος και ένας αναισθησιολόγος παραιτήθηκαν στο δεύτερο κύμα της πανδημίας από το Μαμάτσειο. Ένας πνευμονολόγος, ένας εντατικολόγος είχαν αποχωρήσει , ένας παιδίατρος είχε συνταξιοδοτηθεί, ένα χειρούργος πήρε μετάθεση στο πρώτο κύμα.

Και μετά από όλα αυτά γίνεται λόγος ακόμα και για παιδιατρική κορονοϊού στο Μαμάτσειο με την τάση φυγής των γιατρών να συνεχίζεται και να παρασέρνει τον έναν μετά τον άλλον. Και είναι φυσικό όταν έχουμε μόνο δυο ειδικούς γιατρούς  στην παθολογική κλινική, την  βασικότερη κλινική του Νοσοκομείου της Κοζάνης που καλείται πάλι να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.Τα ΤΕΠ επίσης αποδυναμώθηκαν όταν έφυγαν τρεις γιατροί του, ένας στη ΜΕΘ , ο άλλος παριτήθηκε και ο τρίτος  στο ΕΚΑΒ και τώρα αγροτικοί γιατροί αναλαμβάνουν  τις εφημερίες.

Ένα νοσοκομείο χωρίς ορθοπεδική που διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο όγκο περιστατικών 365 μέρες τον χρόνο και με μια Μ.Ε.Θ. στελεχωμένη από γιατρούς που θέλουν να συνεχίσουν στην καρδιολογική κλινική. Με μόλις έναν αναισθησιολόγο και έναν ακόμα που πιθανόν να έρθει δημιουργώντας κενά σε άλλο νοσοκομείο της περιοχής. Αυτές  τις μέρες φεύγει ένας ακόμα αναισθησιολόγος και πάει Βέροια .

Να είμαστε ευχαριστημένοι; Όταν προκηρύσσονται πέντε θέσεις γιατρών και ζητάμε τριάντα; Είναι δυνατόν να μην έχουμε αιμοδυναμικό εργαστήριο σε ολόκληρη την περιφέρεια; Κατά τα άλλα μιλάμε για ανάπτυξη στη μεταλιγνιτική περίοδο ,επενδύσεις με υψηλά ποσοστά ως και 200.000 ευρώ ,αλλά υγεία δεν έχουμε. Δεν είναι τυχαίο το φαινόμενο αποχώρησης και παραίτησης τόσων γιατρών , αλλά κανείς δεν βλέπει. Και μέσα σε όλα αυτά και 48 υγειονομικοί σε αναστολή χωρίς να έχουν καλυφθεί τα κενά παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου. Η Κοζάνη, το κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας που η κυβέρνηση έχει στρέψει το ενδιαφέρον της λόγω της μετάβασης πασχίζει ακόμα να έχει ένα νοσοκομείο στελεχωμένο.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Θάνος Πλεύρης: Το υπουργείο επεξεργάζεται πλαίσια κινήτρων για τις άγονες περιοχές – Με τρίμηνα και εσωτερικές μετακινήσεις η κάλυψη τω κενών

 

Παραιτήσεις γιατρών από το Μάματσειο- Ασθενείς της παθολογικής βρέθηκαν θετικοί στον ιό-Σε κατάρρευση η παθολογική εν μέσω της πανδημίας

 

Δύο καρδιολόγοι και ένας παιδίατρος στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Γιατροί έρχονται και φεύγουν …

Μαμάτσειο ώρα μηδέν – Οι γιατροί φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον και η μεθοδευμένη υποβάθμιση είναι γεγονός