H Μαριαρένα Πάλλα μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος, το οποίο εκπέμπει κάθε Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή από τους 98 fm για το φορητό πλανητάριο, το οποίο έρχεται το Σάββατο 30 Μαρτίου στο φουαγιέ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης .Το κινητό πλανητάριο έρχεται για πρώτη φορά στην Κοζάνη. Θα υπάρξουν εκπαιδευτικές προβολές με θέμα την αστρονομία , ενημερώσεις από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς σε συγκριμένους μαθητές με τις εγγραφές να έχουν ήδη ξεκινήσει. Τα παιδιά έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με θέματα αστερισμών ,προσομοίωσης νυχτερινού ουρανού ανάφερε η κα Πάλλα.

Η ξενάγηση κάτω από τον θόλο διαρκεί σαράντα λεπτά για κάθε ομάδα .Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ,η ΑΜΚΕ Σιαμπανόπουλος Ο Κοζανίτης, το Πλανητάριο της Θεσσαλονίκης συνεργάστηκαν για αυτή τη δράση. Κάθε γονιός κάνει μια προεγγραφή και πληρώνει 5 ευρώ για να μην χρονοτριβούμε και για να υπάρχει ένα προκαθορισμένο πρόγραμμα ξενάγησης ξεκινώντας από τις 11 το πρωί. Φυσικά μπορεί να έρθει ο γονιός με τα παιδιά του και το Σάββατο περιμένοντας να ολοκληρωθεί η αστική ξενάγηση από όσους έχουν ήδη κάνει προεγγραφή. Τα παιδιά έως την τρίτη δημοτικού θα εξοικειωθούν στη Starland με θέματα σχετικά σχετικά με την ελληνική μυθολογία των αστερισμών, την ονοματολογία , ενώ τα μεγαλύτερα για το αστρικό πεδίο, την προσομοίωση νυχτερινού ουρανού από ειδικευμένους καθηγητές.

Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 50 κι αν υπάρχουν περισσότερες θα παραμείνει το πλανητάριο . Οι προεγγραφές των παιδιών θα γίνονται κατόπιν επικοινωνίας στα τηλέφωνα :6946792463 & 6948833092 κάθε Σάββατο από τις 11.00 π.μ κάθε Δευτέρα από τις 18.00 μ.μ στον χώρο απέναντι από τη Νομαρχία στο γυάλινο κτίριο στο Ισόγειο
Ιωάννα Παπαδημητρίου