Προηγήθηκαν οι αποχωρήσεις του δικτύου των ενεργειακών δήμων στην ημερίδα για την απολιγνιτοποίηση μαζί φυσικά με αυτές των επικεφαλής των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου. Μάλιστα οι εναπομείναντες δήμαρχοι Χρήστος Ελευθερίου και Χρήστος Ζευκλής αντιμετωπίστηκαν ως αποστάτες από το σώμα της ΠΕΔ.

Μετά ακολούθησε το περιφερειακό συμβούλιο, στο οποίο ζητήθηκε να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα και πριν από όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης η απολιγνιτοποίηση. Δεν έγινε καν η ψηφοφορία και αποχώρησε η αντιπολίτευση ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Η νέα πρόταση για σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου την Τετάρτη αποκλείστηκε από την αντιπολίτευση λόγω πίτας και την Κυριακή λόγω Μικρής Αποκριάς. Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται, όταν αποχωρούμε από την μοναδική ευκαιρία να εκφραστούμε ενώπιον του λαού και των υπουργών σε μια ημερίδα και προτιμούμε να μιλάμε μόνοι μας σε ένα περιφερειακό συμβούλιο. Όταν αυτό γίνει γιατί η αποκριά κρατά και 12 μέρες και έχει και πολλές πίτες….

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Κόντρα δημάρχου Άργους Ορεστικού με το δήμαρχο Σερβίων για τις αποχωρήσεις των δημάρχων από την ημερίδα για την απολιγνιτοποίηση – Χρήστος Ελευθερίου: «Πήγα σαν δήμαρχος Σερβίων, όχι σαν ΠΕΔ»

Η Βίκυ Βρυζίδου για την εύκολη αντίδραση των δημάρχων, ο προστάτης Γιώργος Αδαμίδης, οι αποχωρήσεις των δημάρχων

Αποχώρησε η Αντιπολίτευση από το περιφερειακό συμβούλιο – Λόγος η άρνηση να συζητηθούν πρώτα τα τεκταινόμενα της πρόσφατης ημερίδας για την απολιγνιτοποίση στην Πτολεμαΐδα