Ένα δώρο για τον τόπο μας, από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας. Ένα δώρο για κάθε Σιατιστινό και Σιατιστινή, αλλά κι επισκέπτες μας, που θέλουν να ενημερωθούν για 2-3 βασικές πληροφορίες που αφορούν τη Σιάτιστα.

Ένας συνδυασμός γνώσης και καλλωπισμού του τόπου, από τα πρωτάκια του 1ου Δημοτικού Σχολείου και τον δάσκαλό τους, κ. Μιχάλη Δούβλο. Με το σύνθημα “Κάνε τις ρίζες σου πιο δυνατές” και τη δάφνη που φυτέψανε την πρώτη μέρα στο προαύλιο του σχολείου τους, τα παιδιά προχωράνε σ΄ ένα άλλο δέντρο, αυτό της “Αλφαβήτας της Σιάτιστας”.

Απλό, λευκό, με «στόχο» τις λέξεις – χρώματα: Αρχοντικά, Βέλια, Γούνα, Δημήτριος ο άγιος, Ευεργέτες, Ζωσιμάς, Ηλιαστό, Θεόδωρος Μανούσης, Ιδρύματα, Κλαδαριές, Λόφος Καπιτσίνη, Μαρκίδες Πούλιου, Ναοί 31, Ξυλόγλυπτα, Όρος Μπούρινος, Παπαγεωργίου Μιχαήλ, Ρόδακες, Συλλογές (Βοτανικό, Εκκλησιαστικό, Λαογραφικό, Παλαιοντολογικό), Τουρούντζιας Θεοχάρης, Υποδοχή της Παναγίας, Φαρδύκαμπος, Χοροί (Τρανός, Σούστα, Αη – Βασιλιάτικος), Ψυχή Σιατιστινή, Ώρα για Σιάτιστα…

Σιάτιστα: Από το Άλφα ως το Ωμέγα, με «χρώμα» από τα πρωτάκια του Πρώτου Δημοτικού.

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των μαθητών και μαθητριών για την εξ αποστάσεως συνεργασία.
Επιπλέον, στέλνουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον κ. Σαμαρά Δημήτριο, Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας, για την κατασκευή και δωρεά του μεταλλικού δέντρου, καθώς και στα μέλη του Τοπικού .

Ακόμη, στον κ. Σαμαρά Θεόδωρο, υιό του Προέδρου του Τοπικού, και στο συνεργείο του, για την τοποθέτηση του δέντρου.

Στους “πρόποδες” του ιερού μητροπολιτικού ναού του Αγίου Δημητρίου… η Αλφαβήτα της Σιάτιστας… Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, κ.κ. Αθανάσιο, για την παραχώρηση του σημείου.

Όλοι τους διευκολύνουν το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου μας, το όραμά μας…

Η δράση συνοδεύεται με το δεύτερο μέρος, το “Τραγούδι της Αλφαβήτας της Σιάτιστας”. Έρχεται…

“Κάνε τις ρίζες σου πιο δυνατές”