Η αρθροσκόπηση ώμου είναι μια χειρουργική διαδικασία, που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση και τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων του ώμου. Αν χρειαστεί να κάνετε αρθροσκόπηση ώμου, πρέπει μετά από την επέμβαση να λάβετε την κατάλληλη φροντίδα, για να διασφαλίσετε την ταχεία ανάρρωσή σας. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε μετά από μια αρθροσκόπηση ώμου, για να βοηθήσετε την ανάρρωσή σας.

Ξεκουραστείτε και περιορίστε τις κινήσεις σας

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, είναι απαραίτητο να ξεκουράσετε τον πάσχοντα ώμο σας, και να περιορίσετε τις κινήσεις σας για λίγες ημέρες.

Είναι πολύ σημαντική η ξεκούραση, ώστε να αναρρώσετε γρήγορα. Ο ορθοπεδικός σας, θα σας συμβουλεύσει πόσες μέρες χρειάζεστε για να ξεκουραστείτε πλήρως.

Εφαρμόστε πάγο

Η εφαρμογή πάγου στον ώμο σας, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση του πόνου και του πρηξίματος. Βάλτε πάγο σε μία πετσέτα, και εφαρμόστε τον στην περιοχή της επέμβασης.

Πάρτε παυσίπονα

Ο γιατρός σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει παυσίπονα, για την αντιμετώπιση του πόνου μετά την επέμβαση.

Υπάρχουν επίσης πολλά αναλγητικά τα οποία δεν χρειάζονται συνταγή γιατρού, στα οποία μπορείτε να στραφείτε.

Όπως και να έχει, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες δοσολογίας.

Κάντε φυσικοθεραπεία

Η φυσικοθεραπεία, αποτελεί ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας της ανάρρωσης, μετά από μία αρθροσκόπηση ώμου.

Ο γιατρός, σας μπορεί να σας συστήσει να ξεκινήσετε φυσικοθεραπεία αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση, για να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τη δύναμη και την κινητικότητα του ώμου σας.

Αποφύγετε ορισμένες δραστηριότητες

Ο γιατρός σας, πιθανότατα θα σας συμβουλεύσει να αποφύγετε ορισμένες δραστηριότητες που, θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση του ώμου σας.

Διατηρείτε την τομή καθαρή και στεγνή

Είναι σημαντικό να διατηρείτε το σημείο της τομής καθαρό και στεγνό, για να αποφύγετε τη μόλυνση.

Ο γιατρός σας θα σας δώσει ειδικές οδηγίες, για το πώς να φροντίζετε το σημείο της τομής.

Συνεχίστε την παρακολούθηση με το γιατρό σας

Τα ραντεβού παρακολούθησης με το γιατρό σας, είναι μεγάλης σημασίας για την παρακολούθηση της προόδου σας, και τη διασφάλιση της σωστής επούλωσης του ώμου σας.

Φροντίστε να παρευρίσκεστε σε όλα τα ραντεβού παρακολούθησης, και να ενημερώνετε το γιατρό σας για τυχόν ανησυχίες ή προβλήματα που μπορεί να έχετε.

Εν κατακλείδι, η αρθροσκόπηση ώμου είναι μια χειρουργική επέμβαση, που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου στον ώμο και στη βελτίωση της κινητικότητάς του. Η σωστή φροντίδα και η παρακολούθηση μετά την επέμβαση, μπορούν να συμβάλλουν στην εξασφάλιση μιας επιτυχημένης ανάρρωσης.