Βιβλιοπωλείο της Κοζάνης έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης .Οι δράστες ευτυχώς κατάφεραν να του αποσπάσουν μόνο  το ποσό των 500 ευρώ  λόγω της άμεσης μεσολάβησης της Εθνικής Τράπεζας που μπλόκαρε  τον λογαριασμό του  όταν διαπίστωσε περίεργες κινήσεις.

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή γύρω στις 12 το μεσημέρι  με το δράστη να προσποιείται υπάλληλο της ΑΑΔΕ  που ενημέρωνε το βιβλιοπώλη  -θύμα ότι βγήκε voucher με την επιδότηση ρεύματος στο όνομά του. Ο δράστης γνώριζε το mail του θύματος , ήξερε ότι ο βιβλιοπώλης είχε λογαριασμό στην Εθνική , μιλούσε ευγενικότατα και γλυκύτατα μέχρι που ζήτησε το pin.Σε αυτό το σημείο ενημέρωσε το θύμα ότι είναι στο 90% της διαδικασίας και σύντομα θα ολοκληρωθεί. Τότε την σκυτάλη πήρε δήθεν ο λογιστής που ήταν οξύθυμος και ζητούσε στοιχεία από άλλη  τράπεζα , την Πειραιώς με το θύμα επίσης να έχει και εκεί λογαριασμό .Ευτυχώς έγινε αντιληπτός μετά την επιτακτική  προτροπή του δράστη να πάει αμέσως στην Πειραιώς .

Να θυμίσουμε ότι την προσοχή όλων των επιχειρηματιών και ειδικά όσων έχουν βιβλιοπωλεία εφιστά το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας, καθώς τις τελευταίες μέρες  παρατηρήθηκαν φαινόμενα τηλεφωνικών απατών με στόχο επιχειρήσεις βιβλιοπωλείων της περιοχής.  Ο βιβλιοπώλης της Κοζάνης είχε διαβάσει το ανάλογο δημοσίευμα του prlogos αλλά δεν αντιλήφθηκε εξαρχής τους δράστες.

Ι.Π.

Φλώρινα: Νέα προσπάθεια εξαπάτησης επιχειρηματιών στην περιοχή- Την προσοχή όλων εφιστά η Αστυνομία