Συνεχίστηκε την Παρασκευή το πρωί το δικαστήριο για το χαμό του Στάθη μετά το θανάσιμο τραυματισμό του από τα ροτβάιλερ.Οι μάρτυρες υπεράσπισης, συμμαθητές του ιδιοκτήτη των ζώων από τις ένοπλες δυνάμεις υπεραμύνθηκαν των μέτρων ασφαλείας φύλαξης των ροτβάιλερ.

Τα σκυλιά όπως ανέφεραν δεν θα μπορούσαν μόνα τους να βγουν εκτός.Μόνο η μητέρα και το παιδί θα μπορούσαν να αφαιρέσουν την αντιστήριξη κατά τη γνώμη ενός πρώην αξιωματικού.Όποιο σκυλί το πειράξεις θα αντιδράσει.Ταπαιδιά δεν τα αφήνεις μόνα τους.Τα σκυλιά άκουγαν τα παραγγέλματα του ιδιοκτήτη και σε πολλές επισκέψεις και συγκεντρώσεις δεν δημιούργησαν ποτέ πρόβλημα.

Ήταν επαρκέστατα τα μέτρα,πολύ ασφαλή και ενδεδειγμένα με τα θηλυκά να φυλάσονται σε διαφορετικό μέρος από τα αρσενικά,όπως ανέφεραν .Τα σκυλιά είχαν στρατιωτική πειθαρχία ,με ένα μόνο πρόσταγμα έμπαιναν μέσα.

Ο πρόεδρος της έδρας είπε ότι ήρθε όλη η σειρά της Ευελπίδων γεγονός που εκνεύρισε τον συνήγορο υπεράπισης,ο οποίος μιλησε για σαφή προκατάληψη και προκλητικά απαράδεκτη συμπεριφορά ζητώντας αμεροληψία.

Ιωάννα Παπαδημητρίου