Μετά και το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τις άνευ προηγουμένου παραιτήσεις μελών της εφορευτικής επιτροπής λίγο πριν τις πρυτανικές εκλογές, δεν συνεδρίασε η Σύγκλητος της Δευτέρας. Επιλέχθηκε προσωρινά η γραπτή θέση κάθε μέλους της Συγκλήτου επί του θέματος για να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις η έξωθεν εικόνα του ιδρύματος μετά τη σφοδρή αντιπαλότητα μεταξύ των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Κάθε μέλος της Συγκλήτου με δικαίωμα ψήφου θα καταθέσει γραπτώς τις απόψεις του ,οι οποίες και θα φτάσουν στο Υπουργείο Παιδείας.

Από κει και πέρα καλό είναι να πρυτανεύσουν οι ήρεμες φωνές ενότητας και όχι οι διχαστικές ρητορικές μίσους, οι οποίες διψούν για τις καρέκλες. Η Σύγκλητος είναι το ανώτερο όργανο, αυτό που καλείται να πάρει θέση υπέρ ή κατά των αποκλεισμών στις πρυτανικές εκλογές.

Και παρότι η καυτή πατάτα θα πέσει στο Υπουργείο Παιδείας για να πάρει τις όποιες αποφάσεις της τελευταίας στιγμής για πιθανή παράταση της θητείας του νυν πρύτανη, είναι πραγματικά λάθος να διαλύεται η συνοχή του Πανεπιστημίου από μέλη της κοινότητας που απλά επιδιώκουν το δικό τους βόλεμα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Σκηνές απίστευτης πόλωσης στην πανεπιστημιακή κοινότητα λίγες μέρες πριν τις εκλογές- Οι πιέσεις προς την εφορευτική επιτροπή έχουν ονοματεπώνυμο

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: αποκλεισμός δύο υποψηφιοτήτων ή προκήρυξη νέων πρυτανικών εκλογών ;

Τέσσερις (μείον δύο) οι υποψήφιοι για την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας-Εννιά για τις θέσεις αντιπρυτάνεων