ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Στις κάλπες προσήλθαν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου οι δικηγόροι όλης της χώρας, για την ανάδειξη των προέδρων και των μελών των νέων διοικητικών συμβουλίων. Στην Κοζάνη νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου αναδείχθηκε ο Χρήστος Δημητρόπουλος, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό της διαδικασίας ήταν η μεγάλη προσέλευση μελών στις εκλογές.
Ειδικότερα, η προσέλευση στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του δικηγορικού συλλόγου Κοζάνης, ήταν μεγάλη, όπως τόνισε μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα η Ελένη Διαμαντίδου, αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης και πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής. Μάλιστα το ποσοστό συμμετοχής κυμάνθηκε στο 86%. Εγγεγραμμένα μέλη στο μητρώο του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης και έχοντα δικαίωμα ψήφου ανέρχονται στους 320 και ψήφισαν 276, το ποσοστό συμμετοχής κρίνεται ως υψηλό.
Το σημαντικό είναι πως οι εκλογές κύλησαν σε ενωτικό κλίμα , κάτι στο οποίο έχει παράδοση ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης, όπως τόνισε η ίδια. Μάλιστα ο κ. Δημητρόπουλος εξελέγη πρόεδρος με 224 σταυρούς Έγκυρα ψηφοδέλτια για την κάλπη του προέδρου ήταν 224 , λευκά 46 και άκυρα 6. Στην κάλπη των συμβούλων, υποψήφιοι ήταν 18 σύμβουλοι για το 11μελές συμβούλιο. Από αυτούς εξελέγησαν οι 10, οι οποίοι έλαβαν: Χρήστος Λιάλιος 182 ψήφους , Αχιλλέας Καγιόγλου 136 , Κωνσταντίνος Πελεκούδας 136, Γεωργία Κουνάβα 128, Μαρία Κωνσταντινίδου 128, Πολυμνία Δάγκαλη 124, Ιωάννης Αυγερινός 119, Βασίλειος Ιωαννίδης 112, Αθανάσιος Πατσίκας 107 και ιωάννης Βασιλειάδης 106 ψήφους.
Σύμφωνα με τον νέο κώδικα περί δικηγόρων , μπαίνουν και κάποιοι νέοι κανόνες: Σύμφωνα με αυτούς το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο παραδίδει 31-12 2017 και το νέο αναλαμβάνει 1/1/2018 με 4ετής θητεία σε αντίθεση με 3ετής θητεία που ίσχυε μέχρι τώρα.
“Το κλίμα ήταν ενωτικό και εξάλλου προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο μας είναι κοινά για όλους μας. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης συνεχίζει να είναι ενωμένος και είμαστε βέβαιοι ότι και με το νέο προεδρείο θα έχουμε την καλύτερη δυνατή αντιπροσώπιση των προβλημάτων που έχει ο χώρος”, κατέληξε η κ. Διαμαντίδου.

Ο Χρήστος Παπαϊωάννου πρόεδρος στα Γρεβενά
Επίσης να σημειωθεί για τον Δικηγορικό Σύλλογο Γρεβενών επί 30 εγγεγραμμένων ψήφισαν 24 (ποσοστό συμμετοχής 80%) και πρόεδρος επανεξελέγη ο Παπαϊωάννου Χρήστος με 22 ψήφους (2 λευκά), ενώ δεν υπήρξε δεύτερος υποψήφιος.

Β.Σ.