Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης μπορεί να είναι ευχαριστημένο με τους τρεις υποψήφιους φακέλους + έναν που έρχεται ταχυδρομικά για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, αλλά η πόλη όχι. Από τους τρεις οι δυο είναι γνώριμοι: Βασίλης Μυριανθόπουλος και Γιώτης Βασιλειάδης. Και οι άλλοι δυο είναι ηθοποιοί , ο ένας περαστικός σε παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ο άλλος παλιός τηλεοπτικός ηθοποιός.

Αξίζει να αναρωτηθεί κανείς γιατί τόσο λίγες υποψηφιότητες σε μια περίοδο μάλιστα που οι άνθρωποι της τέχνης έχουν ανάγκη από μια σταθερή εργασία. Προφανώς αποθαρρύνθηκαν από τους όρους της επιλογής , όταν τα τυπικά προσόντα λίγο ως καθόλου προσμετρούνται και όλα εναπόκεινται στις επιλογές των μελών του Δ.Σ.

Πράγματι κάτι τέτοιο θα είχε αξία αν ήταν προσοντούχο και το Δ.Σ. για ανάλογες επιλογές, κάτι που δεν ισχύει. Οπότε στην περίπτωσή μας απλά ισχύει ότι επιλέγουμε αυτόν που έχουμε στο μυαλό μας. Ανεξαρτήτως του πόσο επαγγελματίας είναι, πόσο άνθρωπος της τέχνης είναι έχοντας δημιουργήσει έχθρες με ερασιτεχνικές ομάδες και μεμονωμένους καλλιτέχνες της πόλης. Αυτός ο άνθρωπος χωράει όμως στο ΔΗΠΕΘΕ δίπλα στον πρόεδρο που επίσης κρατά σε απόσταση μεγάλο μέρος του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης. Θα έχει πραγματικά γούστο η συμβίωση των δύο , αν και η εξουσία συμφιλιώνει.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ο νέος τρόπος επιλογής του καλλιτεχνικού διευθυντή Κοζάνης