Καθορίστηκε ο τρόπος επιλογής Καλλιτεχνικού Διευθυντή για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Μετά από εισήγηση του κ. Κυτίδη δεν θα περιλαμβάνει βαθμολόγηση. Θα υπάρχει μια «εσωτερική» διαδικασία, κρίση, αξιολόγηση, ατομικά από το κάθε μέλος. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία, ψηφίζοντας το κάθε μέλος ποιόν εκ των υποψηφίων επιλέγει για Καλλιτεχνικό Διευθυντή.

Ως γνωστόν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές στα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα μπορούν να προσλαμβάνονται χωρίς να έχουν καν απολυτήριο Λυκείου. Ο περίφημος νόμος Σκουρολιάκου επί ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιείται στο έπακρον από την νυν δημοτική αρχή Πολλοί είχαν μιλήσει για βόλεμα ημετέρων και αναξιοκρατία. Κι αυτό γιατί δεν θα εκτιμηθούν για την επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης τα τυπικά προσόντα και η εκπαίδευση των υποψηφίων παρά μόνο η καλλιτεχνική του αξία…Άραγε από ποιους; Από τα μέλη του ΔΗΠΕΘΕ που δεν έχουν τις ανάλογες γνώσεις.

Το ΔΗΠΕΘΕ και ο δήμος έχει την ευθύνη για την επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή . «Οι καλλιτέχνες κρίνονται αποκλειστικά από το έργο και τη συνολική τους προσφορά στο χώρο που υπηρετούν» είχε απαντήσει και το Υπουργείο Πολιτισμού προασπιζόμενο τον τότε νόμο. Όταν τάζεις , οφείλεις να βρεις και τον τρόπο για την θέση που υποσχέθηκες. Μακάρι ο δήμος Κοζάνης να το έκανε και σε άλλους που είχαν και τα προσόντα αλλά αδικήθηκαν οικτρά. Αναμένουμε τα αποτελέσματα για μια εκ των προτέρων δεδομένη επιλογή.

Ι.Π.