“ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ” ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Σύσκεψη για να παρακολούθηση των εργασιών μετεγκατάστασης της Μαυροπηγής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί στην Π.Ε. Κοζάνης, παρουσία των κατοίκων οι οποίοι ανησυχούν ιδιαίτερα για την πορεία εξέλιξης των εργασιών για τον τόπο που στεγάσουν εκ νέου το χωριό τους.

Η συνάντηση που έγινε για την παρακολούθηση των εργασιών και κυρίως για την πορεία των μελετών που επείγει να ολοκληρωθούν για να προχωρήσει η μετεγκατάσταση, έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά, του γενικού διευθυντή της ΑΝΚΟ Γιώργου Αμαντίδη , του δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, του προέδρου της κοινότητας αλλά και εκπροσώπου της επιτροπής αγώνα των κατοίκων.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν στους κατοίκους, οι μελέτες προχωρούν κανονικά χωρίς καθυστερήσεις, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα δε είναι ευκρινές. Στόχος είναι σε κάθε περίπτωση να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μέχρι το τέλος του χρόνου.

Οι μελέτες που προχωρούν από την ΑΝΚΟ και απαιτούν την ανάλογη έγκριση από τις υπηρεσίες (μια διαδικασία χρονοβόρα), αφορούν το ρυμοτομικό, την οδοποιία, προμελέτες κ.α. Αν και προϋπολογισμός έργου δεν υπάρχει ακόμη, οι κάτοικοι ήδη λαμβάνουν αποζημιώσεις, για αυτό ακριβώς εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους. Μάλιστα προ 40 ημερών περίπου είχαν αποστείλει και σχετική επιστολή σε έντονο ύφος, λέγοντας ότι οι μελέτες καθυστερούν.
Σε κάθε περίπτωση από τη σύσκεψη προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι μελέτες προχωρούν κανονικά  με στόχο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέσα στο 2017. Η θέση που επιλέχθηκε από τους κατοίκους για τη που βρίσκεται πάνω από την  νέα εθνική οδό Κοζάνης – Πτολεμαΐδας.
Β.Σ.