Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας είναι και θα είναι στο εγγύς μέλλον μία από τις πιο γηρασμένες περιοχές της Ευρώπης αφού οι νέοι φεύγουν μαζικά σε άλλους τόπους για να βρουν δουλειά ως αποτέλεσμα της βίαιης απολιγνιτοποίησης, που αποφάσισε η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την οικονομική και πληθυσμιακή κατάρρευση της περιοχής χωρίς παράλληλα έως τώρα να υπάρχει κανένα σχέδιο, καμιά επένδυση που δημιουργεί έστω μία θέση εργασίας έξω από ευχές γενικόλογες διακηρύξεις και μικρό έργα.

Με αυτή λοιπόν την ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού το δημόσιο σύστημα υγείας στην περιοχή μας έχει τεράστιες ελλείψεις. Δεν υπάρχουν γιατροί στα νοσοκομεία, δεν λειτουργούν κρίσιμες κλινικές και ως εκ τούτου οι συνταξιούχοι παρότι πληρώνουν υψηλά ποσά 6% για τις παροχές υγείας αναγκάζονται να καταφεύγουν σε επιπρόσθετα έξοδα αγοράζοντες υπηρεσίες και ασφαλιστικά προγράμματα από εταιρείες για να αναπληρώσουν το έλλειμμα του δημόσιου συστήματος.

Επίσης στο ζήτημα της πρόνοιας τα πράγματα είναι χειρότερα αφού δεν υπάρχουν δημόσιες δομές για αξιοπρεπή γηρατειά εκτός από κάποια ιδιωτικά κέντρα τα οποία έχουν δυσβάστακτο κόστος.

Καλές λοιπόν η προεκλογικές περιοδείες για δημιουργία εντυπώσεων αλλά τα προβλήματα παραμένουν και διογκώνονται όταν τα υποβαθμίζουμε ή τα βάζουμε κάτω από το χαλί.

Ασχοληθείτε λοιπόν με την επίλυσή τους και λιγότερο με την επικοινωνία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ            ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ