Μετά την ανακοίνωση, στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου μας το 2022, της απόφασης του κ. Δημητρίου Αλεξ. Σερέφα να δωρίσει το ποσοστό που κατέχει στο Αρχοντικό Δόλγηρα στο Σύλλογό μας, ως αναγνώριση για την προσφορά μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, μετά από όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες, ο Σύλλογός μας το φετινό Φεβρουάριο υπόγραψε όλες τις απαραίτητες Συμβολαιογραφικές πράξεις ως Δωρεοδόχος με τον κ. Γεώργιο Δημητρίου Σερέφα, ως πληρεξούσιο του πατέρα του Δημητρίου Σερέφα, το γένος Δόλγηρα και με την κυρία Ζηνοβία, σύζυγο του αείμνηστου Δημητρίου Γεωργίου Δόλγηρα και την κόρη τους Ελευθερία Δόλγηρα

Επίσης μαζί με το ποσοστό των κληρονόμων της αείμνηστης Ελένης Διαμαντοπούλου-Δόλγηρα, ο Σύλλογός μας καθίσταται συνιδιοκτήτης στο Αρχοντικό, με ποσοστό 30%.

Ο Σύλλογος και τα Μέλη του, περί τα τελευταία 30 χρόνια, δραστηριοποιήθηκαν, για να σώσουν το Αρχοντικό Δόλγηρα, μέσω του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης LEADERII και να το μετατρέψουν σε μια ξεχωριστή Συλλογή με τη συμβολή των απανταχού Σιατιστινών και με όλες τους τις ενέργειες να κάνουν πια γνωστό παγκόσμια το Αρχοντικό και τη Σιάτιστα.

Ευελπιστούν την ίδια οδό πως θα ακολουθήσουν και οι άλλοι συνιδιοκτήτες, για το Αρχοντικό, γιατί είναι μνημείο, που πρέπει να ανήκει και να παραμείνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές της πόλης μας.

Τέλος εκφράζει τις ολόθερμες ευχαριστίες στους παραπάνω Δωροθέτες και τους εύχεται υγεία και κάθε καλό στους ίδιους και στα παιδιά τους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου και η Εφημερίς.