Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθη και 27χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Άρτας ως ηθικός αυτουργός

Κατασχέθηκαν τo ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, -2- κινητά τηλέφωνα και  -2- κάρτες sim

Συνελήφθη χθες (04-08-2022) το βράδυ σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, 29χρονος ημεδαπός, για παράνομη μεταφορά τριών (3) αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε περιοχή της Κοζάνης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 29χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα, τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 18 ετών, ο οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, την ανωτέρω μεταφορά οργάνωσε και κατεύθυνε τηλεφωνικά ως ηθικός αυτουργός 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος αναζητήθηκε και συνελήφθη σήμερα (05-08-2022) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχή της Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.

Κατασχέθηκαν το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, -2- κινητά τηλέφωνα και -2- κάρτες sim.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Εορδαίας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.