Η κα Νικολέττα  Μπουμπόναρη, περιφερειακή σύμβουλος στη συζήτηση του περιφερειακού συμβουλίου για τη στήριξη του κλάδου εστίασης και διασκέδασης σημείωσε ότι  στην πρόταση του κλάδου «Ερμής» υπήρχε και η πρόταση ανάκλησης του εξώδικου από τον περιφερειάρχη  που προέκυψε από τη διαμάχη του με τον κ.Στάθη Καλογερίδη, ιδιοκτήτη του «4 cofee», για την οποία δεν έγινε καθόλου λόγος. «Οι δηλώσεις του υφυπουργού διέρρευσαν σε μεγάλο αριθμό ατόμων. Είχαμε μείνει μόνο εννέα άτομα, οπότε η διαρροή έγινε μέσα από τους εννιά και η συζήτηση ήταν εμπιστευτική, μας προσβάλλει όλους. Θα παρακαλούσα να ειπωθεί ποιος διέρρευσε τη συζήτηση προς τα έξω διότι είμαστε όλοι εκτεθειμένοι» τόνισε ο κ. Τσιούμαρης.

«Δεν μπορεί να κατηγορούνται τέσσερα μαγαζιά της Κοζάνης, ο συνάδελφος πολύ καλά έκανε και έκανε εξώδικο. Έπρεπε να μας στηρίξετε επειδή δεν είμασταν μέσα» σημείωσε ο κ. Μπασίνας. «Δεν θα ψάξουμε εμείς ποιος το διέρρευσε, να το βρουν αυτοί που ήταν μέσα» σημείωσε η δικηγόρος του κ. Καλογερίδη κ. Μπομπόναρη.

«Εδώ δεν είναι δικαστήριο» απάντησε ο κ. Κασαπίδης μετά το προσωπικό εξώδικο που έγινε. «Ο επιχειρηματίας ήθελε να προσάψει προσωπικά την ευθύνη στον περιφερειάρχη, ας προκληθεί και εισαγγελική παρέμβαση για να μαθευτεί ποιος διέρρευσε τα στοιχεία. Η ίδια η επιχείρηση εκθέτει την παρουσία της ενώ θα μπορούσε να διερευνηθεί αυτή η κατάσταση για να φανεί ποιος έκανε αυτή τη διαρροή. Είναι μια προσωπική υπόθεση και κάποιοι φρόντισαν να το διαρρεύσουν. Κάποιοι κακοί σύμβουλοι αυτού του επιχειρηματία τον παραπληροφορούν. Εμείς είμαστε δίπλα σε κάθε επιχειρηματία εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες».

Ο κ. Θόδωρος Καρυπίδης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης σημείωσε ότι όταν μιλάμε για ένα κλάδο που στηρίζεται δεν πρέπει να διασύρεται. «Έπρεπε να ανακληθεί αυτή η αναφορά απουσία των καταστηματαρχών. Αν ο εν λόγω επιχειρηματίας έκανε ένα εξώδικο, αυτός που έχει εξουσία πρέπει να είναι πιο επιεικής πόσο μάλλον στην δύσκολη αυτή φάση» σημείωσε η κα Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

“Οι επιχειρήσεις που αναφέρθηκε ο κ Χαρδαλιάς έγιναν επιλεκτικά. Προτείνω να βγει ψήφισμα καταδίκης του κ. Χαρδαλιά” απάντησε ο κ. Πράσσος.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Εξώδικο του «4 cofee» στον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη για την αναφορά του καταστήματος από τον Νίκο Χαρδαλιά