Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» σε συνεργασία με το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας – Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας, πραγματοποίησε την Πέμπτη 11 Μαΐου και ώρα 10:00 π.μ, διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου).

Αρχικά, ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, Δρ. Κώστας Φιλιππίδης απηύθυνε χαιρετισμό και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/τριες για τη διοργάνωση της συνάντησης, τη διάθεση και ζήλο τους να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία των πολιτών. Έπειτα, ενημέρωσε τους μαθητές και μαθήτριες για τον ρόλο, σκοπό και πρωτοβουλίες του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας- Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, καθώς και τις ευκαιρίες που μπορούν να έχουν οι νέοι/ες, μέσα από τη συμμετοχή τους σε δράσεις και ευκαιρίες κινητικότητας μέσω του Erasmus+. Στη συνέχεια, ακολούθησε σύντομη παρουσίαση σχετικά με την ίδρυση, την ιστορία και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και επισημάνθηκε η Ημέρα της Ευρώπης ως το σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της ΕΕ, που αποτελεί και το εφαλτήριο για τη δημιουργία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο τέλος, μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας έπαιξαν διαδικτυακά παιχνίδια και γνώρισαν τις σημαίες των κρατών-μελών της ΕΕ. Επίσης, ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι για την Ευρώπη, τους στίχους του οποίου έγραψαν οι junior ambassadors του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης, τη μουσική ο Κυριάκος Μπαντώλας και το τραγούδησαν οι Στέλλα Μπούρα και Μαρία Σφενδώνη, junior ambassadors του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας.

Παρακάτω παρατίθενται οι σύνδεσμοι με τα διαδικτυακά παιχνίδια. Τη ζωγραφιά για την αφίσα της διαδικτυακής συνάντησης επιμελήθηκε η junior ambassador του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, Σίλια Παντούλη.

https://crosswordlabs.com/view/2023-05-09-130

https://quizizz.com/admin/quiz/63fdc86af1cdd2001d8baba9?source=quiz_share

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας για την πρόσκληση και την άριστη συνεργασία.