Σ Υ ΛΛ Υ Π Η Τ Η Ρ Ι O

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αποθανόντος Κώστα Καραπατή, πρώην προπονητή του Ολυμπιακού Κοζάνης τα έτη 1962-63. Με τον αείμνηστο διατηρούσαμε μέχρι σήμερα πολύ καλές σχέσεις. Ο Καραπατής κατάγονταν από τη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής από την ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, στη συνέχει μετεγράφηκε στον Ολυμπιακό Πειραιώς ήταν και μέλος της Εθνικής Ελλάδας από τους καλύτερους τερματοφύλακες. Ασχολήθηκε με την προπονητική ποδοσφαίρου, είχε άρτια συγκρότηση και τεχνική κατάρτιση του ποδοσφαίρου. Διετέλεσε προπονητής ποδοσφαίρου σε πολλές ομάδες Αθηνών και επαρχίας. Καθώς και της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Συνεργάζονταν πολύ καλά με τους ποδοσφαιριστές στους οποίους μετέδιδε της αρχές του Αθλητισμού να έχουν συμπεριφορά και αθλητικό ήθος στους αγώνες «το καλώς αγωνίζεστε» .

Δούλευε σκληρά προσφέροντας ουσιαστικό έργο στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της χώρας. Ένας ακαταπόνητος εραστής του ποδοσφαίρου. Διατηρούσαμε πολύ καλές αναμνήσεις από τη συνεργασία του και οι ποδοσφαιριστές τον εκτιμούσαν όλοι και όσοι ασχολήθηκαν ως προπονητές στις ομάδες της περιοχής εφήρμοζαν την τεχνική του Καραπατή. Ήταν λάτρεις ο αείμνηστος Παυλάκης Τσακιρίδης.

Επάνω στον Αμπελώνα του Κυρίου που θα πάει, πιστεύω να συναντήσει και τους ποδοσφαιριστές που προπονούσε.

Αναγράφω το ονόματά των, τιμώντας και τη μνήμη των ποδοσφαιριστών μας. Γ. Ιωαννίδης. Μωυσής Γεροντίδης, Τηλ. Σπανίδης, Ι. Κωφίδης, Χ. Κουτσιμάνης, Πλ. Φάκας, Λ. Χωλόπουλος, Μπ. Γαβριηλίδης, Π. Τσακιρίδης, Ζαχ. Ρατσίσκας και Ευαγ. Σανόπουλος.

Η μνήμη του Αιώνια, θα τον θυμόμαστε πάντοτε. Η ευδοκία του Κυρίου να απαλαίνει τον πόνο της οικογενείας του.

Γιάννης Κορκάς 30-4-2022
Γεν. γραμματέας του Ολυμπιακού Κοζάνης την χρονική εκείνη περίοδο.

Φωτογραφίες 15-9-2009 από το αρχείο μου.

Στην αίθουσα του συνδέσμου Κοζανιτών Αθηνών παρακολουθεί την παρουσίαση του βιβλίου μου «ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΕΣ ΔΙΔΡΟΜΕΣ» κάθεται αριστερά όπως βλέπουμε την φωτογραφία. Είχε παρακολουθήσει όλες τις παρουσιάσεις των βιβλίων μου στην Αθήνα.

Στο τέλος της παρουσίασης με τον Κώστα Καραπατή μια αναμνηστική φωτογραφία. Έκτοτε δεν ανταμώσαμε, συνομιλούσαμε τηλεφωνικά.