ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Κοζάνης «Η Κόζιανη» προχώρησε σε μια πολύ καλή πρωτοβουλία, συλλέγοντας  υλικά αγαθά για άπορες οικογένειες της πόλης που το έχουν ανάγκη! Πρόκειται για την έκτη συνεχόμενη χρονιά που ο δραστήριος σύλλογος κινητοποιείται προκειμένου να συλλέξει υλικά αγαθά, τρόφιμα , χαρτικά, παιχνίδια και βιβλία, για οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Τα αγαθά που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν  σε άπορες οικογένειες του Δήμου Κοζάνης, την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΡάδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου “Κόζιανη” Γρηγόρης Τζουμερκιώτης , η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε έξι χρόνια πριν και συνεχίζεται. “Στις δύσκολες ημέρες της κρίσης που διανύουμε, μαζεύουμε κάτι από το υστέρημά μας για να βοηθήσουμε άπορες οικογένειες, οι οποίες είναι πάρα πολλές και άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, άτομα της διπλανής πόρτας”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική . Ξεκίνησε με τα μέλη της “Κόζιανη” που συλλέγουν τρόφιμα και από τη στιγμή που έγινε ανακοίνωση κόσμος που δεν είναι μέλη στο σύλλογο προσέρχεται στα γραφεία και φέρνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Αυτά που χρειάζονται είναι κυρίως τρόφιμα και σε δεύτερο βαθμό, ρούχα, παιχνίδια και παιδικά βιβλία. Ο Σύλλογος είναι ανοιχτός κάθε Τετάρτη από 6-10 μ.μ. και κάθε Παρασκευή από 6-9 μ.μ.. Τα είδη θα δοθούν σε 5-6 οικογένειες στοχευμένα και τα αγαθά θα δοθούν από επιτροπή του συλλόγου στις εν λόγω οικογένειες , με πλήρη εχεμύθεια. “Καλλιεργούμε την αξία της προσφοράς, του εθελοντισμού, μέσα από την αγάπη του κόσμου, που είναι συγκινητική. Υπάρχει κόσμος της διπλανής πόρτας που δεν έχουν ακόμα και να κάνουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι”, κατέληξε.

Όποιοι συμπολίτες θέλουν να συνδράμουν στη πρωτοβουλία αυτή, να φέρνουν ότι επιθυμούν από το υστέρημά τους στα γραφεία του συλλόγου, στην οδό Ι. Φαρμάκη 20 κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις ώρες 18.00-21.00. Καταλυτική ημερομηνία Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6948286427 & 6979331695 και στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Σεμινάριο χορού

Εντωμεταξύ, ο σύλλογος πραγματοποιεί στις 20 και 21 Ιανουαρίου ένα σεμινάριο χορού και λαογραφίας με τη συμμετοχή καταξιωμένων χορογράφων, που θα διδάξουν χορούς από συγκεκριμένες περιοχές. Στόχος είναι το σεμινάριο να δώσει εξειδικευμένες γνώσεις στα μέλη του συλλόγου, πέρα από όσα έχουν διδαχθεί. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συμμετοχές, έρχονται και αρκετοί από άλλα μέρη να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, με συμμετοχές ακόμη και από το εξωτερικό, μάλιστα εξεδήλωσε συμμετοχή ομάδα χορευτών από την Κύπρο και αλλού!

 

 

Β.Σ.