Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται στην πόλη μας μια απάνθρωπη συμπεριφορά, στόχος της οποίας είναι η μαζική εξόντωση αδέσποτων ζώων, αντίστοιχη με αυτή που έγινε το καλοκαίρι ’15, όταν δεκάδες αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα εξοντώθηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Φόλες τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης, από τη μια άκρη ως την άλλη… Εύκολα λοιπόν συνειδητοποιεί ο καθένας ότι δεν πρόκειται για τη δράση «απλώς» κάποιου ενοχλημένου πολίτη από την παρουσία των αδέσποτων, αλλά για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που στοχεύει στον «καθαρισμό» της πόλης.
Το αποτέλεσμα; Πάνω από 20 νεκρά ζώα …και είναι μόνο η αρχή. Μια αρχή που δεν θα επιτρέψουμε να έχει συνέχεια και θα ορίσουμε το τέλος της ΤΩΡΑ!
Όπως και πριν δυο χρόνια, όταν βγήκαμε όλοι και όλες μαζί στο δρόμο και δείξαμε πως θα μας βρούνε απέναντί τους στην εξόντωση ζώων, έτσι και τώρα θα γίνουμε για μια ακόμα φορά η φωνή τους! Αντιλαμβανόμενοι πως για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων ευθύνονται οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες και ιδιαίτερα ο αδιάφορος δήμος και η αδιάφορη πολιτεία και όχι τα ίδια τα ζώα, λέμε ΟΧΙ σε αυτήν την απάνθρωπη και δολοφονική συμπεριφορά και απαιτούμε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος για τη λύση του προβλήματος.
Λέμε όχι στη δικιά τους «εύκολη» λύση που εφαρμόζουν, λέμε ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ.
Καλούμε όλο τον κόσμο το Σάββατο 13 Μαΐου, ώρα 6μμ, να δώσει το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην πλατεία Πτολεμαΐδας. Ούτε σε αυτό ούτε σε κανένα έγκλημα δεν θα κλείσουμε τα μάτια!