Είκοσι έξι σύλλογοι γονέων της περιοχής της Κοζάνης και σωματεία της περιοχής συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη το πρωί στο Μαμάτσειο διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην παιδιατρική του Μαμάτσειου και τη στελέχωση του Νοσοκομείου με γιατρούς.

Ο κ. Μιχάλης Χασάπης, ο μόνος μόνιμος γιατρός της παιδιατρικής ανέφερε ότι μετά από αποχωρήσεις έμειναν μόνο δυο γιατροί και δεν μπορεί να κατατεθεί πρόγραμμα καθημερινής εφημέρευσης. «Η καθημερινή λειτουργία της κλινικής είναι αδύνατη. Υπάρχουν έξι ειδικευόμενοι και δυο ειδικοί. Με γιατρούς από άλλες περιοχές και υπερβάλλουσες εφημερίες των δυο ειδικών γιατρών καλύπτονται οι εφημερίες. «Είναι εξουθενωτικό και παράνομο για έναν γιατρό να εφημερεύει τις μισές μέρες του μήνα» όπως είπε. Για την επιστροφή γιατρού ανέφερε ότι δεν γνωρίζει κάτι, καθώς δεν έχει υπογραφτεί ακόμα σύμβαση.

Να στελεχωθεί με έξι γιατρούς η παιδιατρική ζήτησε ο Δημήτρης Ντέντης, μια κλινική που βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους αποδιοργάνωσης. Η πρόεδρος του 1ου δημοτικού Σχολείου Κοζάνης δήλωσε ότι «είναι κρίμα και άδικο να έχουμε έλλειψη γιατρών και να τρέχουμε σε ιδιώτες και να πληρώνουμε χρήματα από την τσέπη μας». Ο Κώστας Κοζικόπουλος, αντιπρόεδρος του 8ου Δημοτικού Σχολείου μίλησε για κενά στο πρόγραμμα των εφημεριών όταν υπάρχουν τέσσερις οργανικές θέσεις που δεν έχουν πληρωθεί.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Η παιδιατρική κλινική του Μαμάτσειου, ο ενδιαφερόμενος γιατρός και οι αντιδράσεις