Η δυσλειτουργία της παιδιατρικής κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης απασχολεί ιδιαιτέρως την κοινή γνώμη από το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Εργατικό Κέντρο , το Σπάρτακο, τον Τομέα υγείας του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο που εξέδωσαν ανακοινώσεις. Και κυρίως του κατοίκους της Κοζάνης , της πρωτεύουσας της Δυτικής Μακεδονίας που δεν νοιώθουν ασφάλεια για την υγεία των παιδιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos υπάρχει γιατρός που προθυμοποιείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ιδιώτης με μπλοκάκι .Μια τέτοια επιλογή όμως δεν προωθείται ευχάριστα από μεγάλη μερίδα γιατρών του Νοσοκομείου .

Μάλιστα ακόμα δεν υπάρχει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Μαμάτσειο για ιδιώτη, παρότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Είναι πλέον στα χέρια του νέου διοικητή που θα αναλάβει το πόστο του από την επόμενη βδομάδα η καυτή πατάτα .Το αν δηλαδή θα προχωρήσει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να αναλάβει τις υπηρεσίες του ο ενδιαφερόμενος γιατρός .

Όσο για τις εσωτερικές αντιδράσεις πιθανόν να καμφθούν πιθανόν και όχι. Άλλωστε δεν είναι και οι μοναδικές στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης που έχει πλούσιο βιογραφικό από ανάλογες καταστάσεις. .Αυτό που προέχει είναι η εξασφάλιση της υγείας για το σύνολο πέρα από τις τακτικές των γιατρών που λογικά είναι να προσπαθούν να εξασφαλίσουν εργασία με τις καλύτερες δυνατές αποδοχές. Το πόσο σωστό είναι να παραιτείσαι και μετά να ενδιαφέρεσαι για μια θέση ως ιδιώτης είναι άλλο θέμα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου