Οι αμπελώνες του Αμυνταίου βρίσκονται στο επίκεντρο του σημερινού ρεπορτάζ μας από τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Τα αμπελοτόπια της Δυτικής Μακεδονίας μας εκπλήσσουν με τις επιδόσεις τους όπως και το γεγονός ότι στο Αμύνταιο βρίσκεται ο μεγαλύτερος αμπελώνας παραγωγής ξινόμαυρου παγκοσμίως.

Άλλωστε όλα τα κρασιά που παράγονται από τα σταφύλια της περιοχής κερδίζουν διαρκώς εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις. Όπως λέει ο καλεσμένος μας, ο γνωστός οινολόγος Άγγελος Ιατρίδης, πρόκειται για ένα κρασί με μοναδικά χαρακτηριστικά, ένα νόστιμο κρασί που οφείλει την μοναδικότητά του στο οικοσύστημα του Αμυνταίου.

Πρόκειται για ένα μεγάλο κρασί που μετράει βραβεία και, όπως εξηγεί ο κ. Ιατρίδης, με την επίμονη δουλειά που γίνεται από την τοπική ένωση οινοπαραγωγών είναι ένα κρασί που ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο.